Vi jakter på flere læreplasser - Rogaland fylkeskommune

Vi jakter på flere læreplasser

Maskot læreplassjeger - Klikk for stort bilde Er du interessert i å bli lærebedrift? Eller i hvert fall klar for å ta en nærmere samtale om mulighetene for å bli lærebedrift? Da vil vi høre fra deg.

Det er ikke vanskelig å bli lærebedrift. To ting er viktige for å bli godkjent. Bedriften din må ha relevante arbeidsoppgaver for lærlingen. I tillegg må bedriften ha en faglig leder som ivaretar opplæringsansvaret.

De fleste lærebedriftene er tilknyttet et opplæringskontor. Opplæringskontorene tilrettelegger for samarbeidet mellom skoler og lærebedrifter, og hjelper med formidling og oppfølging av lærlingen(e). Bedriften kan også bli "selvstendig" lærebedrift. 

Vi kan hjelpe deg med oversikt over opplæringskontorene i vårt fylke.

Meld din interesse

Er du interessert i å bli lærebedrift? Eller i hvert fall klar for å ta en nærmere samtale om mulighetene for å bli lærebedrift? Da vil vi høre fra deg.

Slik gjør du

  1. Fyll ut responsskjemalæreplassjeger.no.
    Dette blir videresendt til oss.
    Du kan også sende e-post til: fagopplaering@rogfk.no om du ønsker.   
  2. Du blir kontaktet for å se på muligheter for at din bedrift også kan bli en lærebedrift.

Bli en lærebedrift

Å være lærebedrift sikrer rekruttering av kompetente medarbeidere til egen bedrift. Som lærebedrift mottar bedriften et økonomisk tilskudd per lærling. Samtidig tar bedriften et samfunnsansvar og gir unge viktig kompetanse som fylket og landet vårt trenger.

Les mer om hvordan du kan bli lærebedrift.

Hva er en lærebedrift?

En lærebedrift er en bedrift som er godkjent til å utdanne nye fagarbeidere gjennom lærlingeordningen. Å være lærling betyr at du utdanner deg til et yrke ved å jobbe i en bedrift. I bedriften får du både opplæring og praksis i et fag.

Det er mulig å bli lærebedrift i 200 fag

I dag er det rundt 200 lærefag som fører fram til fag- eller svennebrev. En oversikt over alle fagene finner du på vilbli.no.

Vi trenger fagarbeidere

Vi trenger flere fagarbeidere. Likevel står flere lærlinger uten lærlingplass hvert år. Vil din bedrift bidra? 
Læreplassjeger.no

Til toppen