Ta regi på framtiden din – velg yrkesfag!

Velg yrkesfag og finn retningen som passer for deg. Valgmulighetene er mange!

Yrkesfag gir gode muligheter for framtidig jobb, ikke minst i Rogaland. Det finnes 130 ulike yrker å sikte seg inn mot. Kontakt med arbeidslivet fra dag én, lønn i læretiden, kreativitet, og konkrete resultater av arbeidsoppgavene, er noen av fordelene med å velge yrkesfag.

Det er liten tvil om at vi trenger elektrikere, tømrere, kokker, servitører og helsefagarbeidere i framtiden, og bedriftene trenger lærlinger.  Etter ti år på skolebenken, vil du kanskje prøve noe mer praktisk?

Mange veier til høyere utdanning

Strakeste veien til studiekompetanse er via studiespesialiserende. Her kan du fortsatt ta musikk, kunst og håndverk, idrettsfag eller medier og kommunikasjon. Blant annet. Men det finnes muligheter også for deg som velger yrkesfag.

Med fag- eller svennebrev har du rett på ett år med påbygg for å få studiekompetanse. Fagskolen er et annet alternativ. Det er en utdanning mellom videregående opplæring og høgskoleutdanning hvor fagbrev er inntakskrav. I tillegg tilbyr flere universiteter og høgskoler den såkalte y-veien. Det betyr at du kan ta høyere utdanning med fagbrev som inngangsbillett.

Uansett ha du velger - utdanning er nøkkelen til å få jobb og bidra i samfunnet.

Hva skal jeg velge?

Snakk med rådgiveren på skolen om dine muligheter - og sjekk vilbli.no. Tenk på dine talenter og interesser – sjansene for å lykkes øker om du velger noe som du synes er interessant. Det endelige valget er ditt.

Vi oppfordrer samtidig alle foreldre til å prate med ungdommene om hva de vil bli. Sett deg gjerne inn i hva yrkesfag er og alle mulighetene som finnes ved å gå denne veien.  Velger ungdommene med hjertet - i alle fall litt - øker sjansen for å lykkes.

Slik søker du 

Husk å søke innen 1. mars.

Søke skoleplass på vigo.no

Fristen er den samme om du skal søke læreplass som lærling.

Sjekk også www.rogfk.no/skoleplass 

Til toppen