Støtter Bocuse d’Or Europa 2024

Team Norway og Christian André Pettersen vant bronse i årets Bocuse d’Or-konkurranse i Lyon i september. Bocuse d´Or. Rogaland fylkeskommune støtter arrangementet Bocuse d’Or Europa 2024 med inntil 3,9 millioner kroner.

Bocuse d’Or er en internasjonal kokkekonkurranse som anses som et verdensmesterskap, og avholdes hvert andre år i Lyon i Frankrike. Den regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse hvor hvert land stiller med en deltaker. Bocuse d’Or ble første gang arrangert i Lyon i 1987, og konkurransen har navn etter den franske kokken Paul Bocuse.

Stavanger vertsby i 2008

Stavanger var i 2008 den første byen som arrangerte europeisk del av Bocuse d’Or. Den europeiske delen av arrangementet regnes som EM, hvor vinneren får delta i påfølgende års VM i Lyon.

Region Stavanger har søkt om å få arrangementet Bocuse d’Or Europa til Stavanger i 2024. Region Stavanger har søkt Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune om totalt 6,5 millioner kroner. Noe av denne summen er tenkt skal dekkes av private sponsorer.

Spennende mulighet for Rogaland

– Dette kan bli en spennende mulighet for Rogaland. Vi har behov for forsikring om at næringslivet stiller opp. Dette er et arrangement som kan fremme næringslivet i regionen vår, og det er en klar forutsetning at sponsormidler fra næringslivet skal prioritere å dekke garantibeløpet stilt av Rogaland fylkeskommune, sa fylkesordfører Marianne Chesak i fylkestinget.

Fylkestinget vedtok tirsdag 26. oktober å innvilge søknaden på 3,9 millioner inkludert et garantibeløp på to millioner kroner.

– Vi har stor tro på både arrangementet og de ringvirkningene det vil gi for rekruttering, for reiselivet og for matsatsingen i Rogaland, sier næringssjef Mette Fossan i Rogaland fylkeskommune.

Til toppen