Sommerskolen er godt i gang - Rogaland fylkeskommune

Sommerskolen er godt i gang

Elever i samspill med lærer. - Klikk for stort bildeMange elever har valgt å bruke noen ekstra uker på skolebenken for å sikre seg karakter og vurdering i fag. I år er det 125 elever som går på Sommerskolen. Så høy deltakelse har det ikke vært siden 2010. 

– Vi tilbyr undervisning i flere fag, i tillegg til at elever som mangler vurdering også får tilbud om å gå på Sommerskolen. Det er nok hovedgrunnen at så mange deltar i år. Nytt av året er også at elever som har gått studiespesialisering og påbygg har fått muligheten til å melde seg på, sier Margot Sundsbø, ansvarlig for Sommerskolen.

Sommerskolen arrangeres for tolvte året på rad. Resultatene viser at mellom 77 og 100 prosent av elevene består eksamen etter å ha fullført Sommerskolen. Til sammen har over 800 elever kommet seg videre i utdanningen i løpet av disse tolv årene.

– Noe av forklaringen bak suksessen er nok særdeles gode rammer rundt opplæringen. Dyktige lærere og assistenter, felles måltider, fysisk aktivitet, intensivt, tett oppfølging og god tilbakemelding underveis er noen av forklaringene for at elevene lykkes. Fokus på begeistring, entusiasme og mestring gir en god atmosfære, og det jobbes mye med motivasjon. Vår erfaring er at elevene som møter på skolen, greier å konsentrere seg og gjør en innsats, vil klare seg, fortsetter Sundsbø.

I år er det undervisning i fire ulike fag, og flest har valgt matematikk. 

Sommerskolen 2020 – oversikt deltakere og fag

Sommerskolen - oversikt deltakere og fag 2020
Fag Deltakere Deltakere
  Bryne vidaregåande skule Karmsund videregående skole
Matematikk 70 18
Naturfag 22
Norsk 6
Kroppsøving 8

Til sammen har 125 elever startet og går på årets sommerskole, og dersom de fullfører skolen får ta og avslutter med eksamen. Sommerskolen holdes på Bryne og Karmsund videregående skoler.

Sommerskolen startet torsdag 18. juni, og blir avsluttet med eksamen 1. juli. Sommerskolen er et gratis tilbud til elever, tidligere elever og lærlinger og målet er å gi den enkelte mulighet til å sikre seg karakter og vurdering i det faget de mangler.

Til toppen