Nye nettsider for Rogaland fylkeskommune - Rogaland fylkeskommune

Nye nettsider for Rogaland fylkeskommune

Kvinne og mann kikker på dataskjerm - Klikk for stort bildeNytt design og et stort nytt kapittel for nettsidene våre! Både Rogaland fylkeskommune og alle de videregående skolene i fylket får nye nettsider.

Først ut er rogfk.no og de to pilotskolene Bryne vidaregåande skule og Stavanger katedralskole. Alle de andre videregående skolene i fylket lanseres samlet torsdag 12. desember.

Så hva er nytt?

Vi tar det mest åpenbare først.

Forsidedesignet har fått en solid overhaling og endelig ligner vi litt mer på nettsider fra 2019! På forsiden vil du se større bilder, tydeligere titler og mer luft. Det er laget flere nye innganger til innholdet og et tydelig søkefelt med god søkefunksjonalitet. Alt for å gjøre det lettere for deg som bruker å finne det du leter etter.

I tillegg til at nettsidene våre, med forside, artikler og tjenester har fått nytt og friskt utseende, har også publiseringssystemet blitt byttet ut. Nettsidene er bygget opp på ny helt fra bunnen av. Alt du ser, og mye du ikke ser, er altså nytt. Det er den største restruktureringen vi har gjort på mange, mange år! Og vi er nå enda bedre rustet for fremtiden vi har foran oss!

Halve fylkes-Norge får nye nettsider

  Kart over fylkene som er med i fellesprosjektet for nye nettsider, Troms og Finnmark, Innlandet, Viken, Agder og Rogaland - Klikk for stort bildeArbeidet med de nye nettsidene er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland og fire av de nye fylkene i Norge, Troms og Finnmark, Innlandet, Viken og Agder. Vi kaller det for «Det nasjonale fellesprosjektet».

  Rogaland er pilot i prosjektet og har lansert nye sider en god måned før de andre. Resten av fylkene vil være på luften fra 1. januar 2020.

  Til sammen lager vi 160 nye nettsider (nettsteder). Dette er med klar margin det største nettsideprosjektet i Norge i 2019!

  Brukeren i sentrum

  Målet er å lage nettsider som oppleves som nyttige og relevante for alle våre brukere.

  Ledestjernen i fellesprosjektet er «Vi er mer like enn ulike». Det betyr at vi har ett felles publiseringssystem. Der nettsidene har felles struktur, oppbygning og brukertesting. I tillegg til felles innhold der det lar seg gjøre, men med rom for lokale tilpasninger der det er nødvendig.

  Noen nøkkeltall for fellesprosjektet:

  • 2,6 millioner innbyggere
  • 90 000 videregående elever
  • 20 000 fylkeskommunale medarbeidere
  • 155 videregående skoler
  • Fem fylker

  Veien videre

  Så hva betyr alt dette for deg? Vel, forhåpentligvis ikke så altfor mye.

  Sidene vil laste raskere og sikrere enn før. Og du bør finne fram til oppdatert og riktig innhold på en enklere måte. Nettsidene vil også fungere mye bedre på mobil enn tidligere!

  Det nye systemet gjør det i tillegg lettere for oss å utvikle sidene videre framover. Nye funksjoner og bedre integrasjon mot andre systemer vil komme etterhvert. Det er med andre ord mye i vente!

  Tilbakemelding

  Ser du noen feil eller noe som mangler?

  Da er det bare å sende en e-post til nettredaksjonen@rogfk.no eller kontakte nettredaktør Øyvind Nesvåg.

  Til toppen