Ni av ti bestod eksamen gjennom Sommerskolen - Rogaland fylkeskommune

Ni av ti bestod eksamen gjennom Sommerskolen

Jente løser matteoppgave på tavle - Klikk for stort bildeAv 93 elever som tok eksamen gjennom Sommerskolen var det 83 elever som bestod. Det er en økning på 12 prosent fra året før.

– Det er veldig gledelig at så mange klarer å bestå eksamen gjennom Sommerskolen. 83 elever er nå klare for å søke universitet og høgskoler eller å starte på fagbrevet sitt. Dette er elever som ved utgangen av skoleåret ikke hadde bestått eksamen eller fått vurdering i ett eller flere fag, sier Solveig Ege Tengesdal, leder for opplæringsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Intensive uker med stor suksess

Etter et par intensive uker med studier, var det 93 elever som tok eksamen 1. juli. I år gikk det an å ta eksamen i fagene matematikk, naturfag, kroppsøving og norsk, der matematikk var desidert mest populært med nær tre fjerdedeler av elevene.

– Noe av forklaringen bak suksessen er nok særdeles gode rammer rundt opplæringen. Dyktige lærere og assistenter, felles måltider, fysisk aktivitet, intensiv og tett oppfølging, samt god tilbakemelding underveis, bidrar til at elevene lykkes. Fokus på begeistring, entusiasme og mestring gir en god atmosfære, og det jobbes mye med motivasjon, sier Margoth Sundsbø, leder for Sommerskolen 2020.

Dette er Sommerskolen:

  • Sommerskolen er et gratis fylkeskommunalt tilbud til elever, tidligere elever og lærlinger som har som mål å sikre seg karakter og vurdering i det faget de mangler.
  • Sommerskolen holdes på Bryne og Karmsund videregående skoler og arrangeres for tolvte året på rad.  
  • Mellom 77 og 100 prosent av elevene består eksamen etter å ha fullført Sommerskolen.
  • Til sammen har over 800 elever kommet seg videre i utdanningen i løpet av disse tolv årene.

Les mer om Sommerskolen

Til toppen