Møllehagen skolesenter er blitt Miljøfyrtårn

Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom - Klikk for stort bildeRektor på Møllhagen skolesenter Linda Gilje (t.v.) fikk Miljøfyrtårn-diplomet av varaordfører i Stavanger kommune Dagny Sunnanå Hausen (t.h.)Møllehagen skolesenter har satt miljø på dagsorden, og fikk 2. november utdelt det synlige beviset for arbeid med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn.

Utdeling av Miljøfyrtårn-diplom - Klikk for stort bildeSeremonien med overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplomet var uten publikum og ble direktesendt på nett til lærere og ansatte ved Møllehagen skolesenter.    Miljøfyrtårn-diplomet ble overrekt av Stavanger sin varaordfører Dagny Sunnanå Hausen som kunne skryte av at skolesenteret leverte et arbeid av høg miljøkvalitet.

Sammen med Hollenderhaugen skolesenter og Stavanger Katedralskole ble Møllehagen sertifisert i vår, men selve overrekkelsen har latt vente på seg på grunn av koronasituasjonen. Selve seremonien ble gjennomført uten publikum til stede, og ble direktesendt digitalt til alle skolen lærere og ansatte. 

Flere skoler sertifiseres

Sandnes videregående har også nå nylig fått rutte seg med tittelen Miljøfyrtårn. Og flere andre videregående skoler i fylket nærmer seg ferdig med sin sertifisering. Snart kan også Dalane, Åkrehamn, Gand, Jåttå og Vågen skryte av å være miljøfyrtårn.

Dette er Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-diplomMiljøfyrtårn er en anerkjent sertifiseringsordning som hjelper sine kunder med å få på plass gode rutiner og styringsverktøy i miljøarbeidet. Miljøfyrtårn er ikke bare et sertifiseringssystem, men også et miljøledelssesystem. Sertifiserte virksomheter får konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.