Michelin stjerner deles ut i Stavanger i 2021 - Rogaland fylkeskommune

Michelin stjerner deles ut i Stavanger i 2021

Klikk for stort bildeDet prestisjetunge arrangementet Michelin Guide Nordic Countries 2021 Star Revelation kommer til Stavanger.

Neste år er Stavanger vertskap når den verdenskjente restaurantguideboken deler ut sine stjerner til nordiske restauranter. Det er første gang arrangementet legges til Stavanger, og forventningene om mulig flere stjerner til matbyen Stavanger er store.

Den 8. februar 2021 avholder Michelin, sammen med Region Stavanger, sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2021.

Første gang i Stavanger

Den nordiske prisutdelingen og lanseringen av MICHELIN Guide Nordic Countries 2021 legges til matbyen Stavanger og matfylket Rogaland i februar 2021. Dette er første gang en slik utdeling skjer i Stavanger, og andre gang i Norge. Stavanger fikk sin første stjerne i 2016, med RE-NAA og Sven Erik Renaa og i 2017 fikk Sabi Omakase med Roger Asakil Joya sin stjerne. Og i 2020 kunne vi gratulere Renaa med sin andre stjerne.

- Dette er stort for Stavanger, regionen og Rogaland, at MICHELIN Guide igjen valgte en by i Norge som vertskap for lanseringen og stjernedrysset. Vi har fantastiske restauranter med noen av Norges beste kokker, og en region med et utsøkt utvalg av ettertraktede råvarer. Med den oppmerksomheten som Michelin- guiden gir, befester vi oss igjen som et meget spennende reisemål for matopplevelser, sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger. 

Det er Region Stavanger sammen med Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Stavanger konserthus som er partnere i arrangementet.

Unikt fylke

Rogaland fylke er unikt i Norge når det kommer til mat, landbruk og akvakultur. Her har vi hele verdikjeden representert og mange av våre produsenter leverer mat til stjerne-restauranter i hele Europa. Det betyr mye for matfylket Rogaland at neste års Michelin-stjerner skal deles ut her i Stavanger. Jeg ser virkelig fram til å feire Michelin-stjernene og de tilknyttede arrangementene som vil gi den kulinariske regionen vår mye positiv oppmerksomhet, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

 

Vi er glade for å dra til Stavanger for å avduke den fremtidige utgaven av Michelin Guide Nordic Countries. Gjestene våre vil få oppleve underverkene som er oppdaget av inspektørene våre, og spesielt den bærekraftige tilnærmingen som er utviklet av de lokale restaurantene. Vi vil alle glede oss over den livlige byens kulinariske scene og de gode ingrediensene som regionen har å tilby», sier internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

Internasjonal profilering

– Det er utrolig spennende å få Michelin-arrangementet hit til Stavanger, hvor vi har både RE-NAA og Sabi Omakase med sine stjerner, og mange andre restauranter av ypperste klasse. Foruten de nordiske kokkene er det nasjonale og internasjonale journalister som vil komme og dekke begivenheten, samt få med seg opplevelser i Stavanger. Den internasjonale profileringen Stavangeregionen får i forbindelse med Michelin Guiden sitt arrangement er uvurderlig», sier ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun.

Festkvelden med utdeling av Michelin-stjernene sitt 2021, skal være i Stavangers storstue, Stavanger konserthus den 8. februar. Seremonien i Fartein Valen og med tilhørende middag i regi av Spiseriet i etterkant.

– Vi er glade for å kunne være med å styrke Rogalands posisjon som matfylke. Stavanger konserthus vil, som et av Europas velrennomerte konserthus, være en unik arena for både seremonien og festmiddagen. Vi har lang erfaring i å avvikle avanserte arrangementer, og skal gjøre vårt for at Michelin i Stavanger blir top notch, sier direktør i Stavanger konserthus Per Harald Nilsson.

 

MICHELIN Guide Nordic Countries

Den første utgaven av Michelin Guide Nordic Countries så dagens lys i februar 2015. 2021 er det andre året hvor Michelin-stjernene deles ut i Norge. Norge har totalt åtte stjernerestauranter i 2020-utgaven av guiden, fordelt mellom én to-stjerners (RE-NAA i Stavanger) og 10 én-stjernere (Galt, Kontrast, Omakase by Vladimir Pak og Statholdergaarden i Oslo, Under i Lindesnes, Sabi Omakase, Bare i Bergen, samt Credo, Fagn og Speilsalen i Trondheim).

Kontakt Region Stavanger: Reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad, mobil +47 948 78 750,
e-post: elisabeth.saupstad@regionstavanger.com

Til toppen