Mange nye dagsturhytter åpnes i høst

Suldal kommune si dagsturhytte - Klikk for stort bildeSuldal kommune si dagsturhytte Bjødlenuten åpner 11. september. Suldal kommune Lørdag 3. september åpner dagsturhytte nummer 11 i Rogaland. Nummer 12 og 13 åpnes de påfølgende helgene, og du er selvsagt invitert.

Så langt i år har kommunene Bjerkreim, Eigersund, Gjesdal, Hjelmeland, Hå, Klepp, Lund, Sandnes, Sokndal og Vindafjord åpne dagsturhytter, og alle melder om godt besøk og stor begeistring. De kommende tre helgene åpnes en ny hytte hver helg.

– Førstkommende lørdag åpnes Stavanger kommunes dagsturhytte på Fogn, og det blir mulig å ta hurtigbåt fra Stavanger eller Judaberg.  Billetter til båtskyss kan forhåndsbestilles via Kolumbus. Helgen etter (11. september) åpnes Bjødlenuten som er Suldal kommune sin første dagsturhytte, og deretter blir det åpningsfest på Karmøy lørdag 17. september, forteller Torstein Plener i seksjon for allmenn kultur. Innsiden av dagsturhytta i Tysvær før den er ferdig montert. - Klikk for stort bildeDagsturhytta i Tysvær. 

Akkurat nå pågår det monteringsarbeid og ferdigstilling av dagsturhyttene i Randaberg, Utsira, Haugesund, Bokn og Tysvær. Disse ligger an til å åpne i begynnelsen av oktober, hvis alt går etter planen.

Fire kommuner skal ha to hytter

I uke 41 skal hyttemodulene flys ut med helikopter til kommunene Gjesdal, Sola, og Suldal. For Gjesdal og Suldal blir dette deres andre hytte.

– Det er alltid spennende om været blir bra nok når hyttene skal flys ut. Når hyttemodulene plasseres på tomtene fra helikopter, så er det basert på centimeter-presisjon som ikke tåler for mye vind, forteller Plener.

Haugesund og Stavanger skal også ha to dagsturhytter.

– Det er veldig positivt at Haugesund, Suldal, Gjesdal og Stavanger skal ha to dagsturhytter. De har da valgt to ulike plasseringer, en i terreng og en som er tilgjengelig for alle brukere, sier Plener.

Litt forsinkelser for de siste seks hyttene

Tomteplasseringene på Kvitsøy, Strand og i Time er ikke formelt avklart ennå.

– Vi håper det ikke tar for lang tid før dette er i orden. Det er også litt forsinkelser som gjør at leveringsdatoene er usikre for Haugesund og Stavangers hytte nummer to, i tillegg til Sauda kommunes dagsturhytte. Vi håper å ha disse på plass før snøen kommer, der det kan være aktuelt, sier Torstein Plener.

Dagsturhytteprosjektet er et samarbeid mellom alle kommunene i Rogaland, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Rogaland fylkeskommune.

Framdriftsplan og informasjon om dagsturhytteprosjektet.