Lyser ut ny strekning av Bussveien - Rogaland fylkeskommune

Lyser ut ny strekning av Bussveien

Klikk for stort bildeBussveien på GauselRogaland fylkeskommune er godt i gang med å bygge Bussveien mellom Stavanger og Sandnes. Nå blir jobben med å bygge en av strekningene på Gausel lyst ut på anbud.

– Vi ser fram til å starte bygging mellom Diagonalen og Gausel stasjon, sier prosjektleder i Bussveien, Pål Thornes. Han forteller at anbudet lyses ut både til norske og utenlandske tilbydere.
Det overordna målet i prosjektet er at busspassasjerer skal komme bedre og raskere fram.

Oppstart i august

Thornes ser for seg at det blir mulig å skrive kontrakt i juni med den entreprenøren som blir valgt, slik at arbeidet kan starte i august.  
–  Det er fastsatt en byggetid på cirka to og et halvt år, og allerede fra august blir det graving på østsiden av veien, langs hele strekningen. Det er likevel entreprenøren som legger den endelige planen for hvor arbeidet starter, opplyser prosjektlederen.

Hva skal bygges?

Bussvei-strekningen som nå skal bygges er 1,3 kilometer lang, og går fra rundkjøringen ved Boganesveien og Gauselvågen i nord, til rett før rundkjøringen ved Gausel stasjon i sør. For å sikre tilstrekkelig fremkommelighet for bussen, bygges strekningen med midtstilt løsning slik det er gjort lenger nord på fylkesvei 44. 
I tillegg til selve bussfeltet i midten, kommer sykkelfelt og fortau på begge sider av vegen. Det gir bedre forhold for de myke trafikantene.

– Vi bygger også to busstasjoner (holdeplasser) på strekningen, og nye underganger ved Teglverksbakken og Gauselkneiken, sier Thornes. 

Vann- og avløpsledninger i store deler av området blir også skiftet ut og erstattet med nye.

(teksten fortsetter under videoen)

God informasjon

Prosjektlederen tror at trafikken i området skal gå greit i byggeperioden, men han er sikker på at både trafikanter og naboer kommer til å merke godt at det er veiarbeid på gang. 

– Vi er opptatt av at de som bor og ferdes langs strekningen skal få god informasjon om arbeidet som starter opp i august. Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon, så kan vi avtale møte, enten elektronisk eller på eiendommen det gjelder, oppfordrer Thornes. 

Alle som ønsker mer informasjon kan lese om prosjektene i Bussveien på Rogaland fylkeskommune sine hjemmesider.
Bussveien på Facebook blir også oppdatert så ofte som mulig. 

Neste strekning

Allerede i begynnelsen av mai lyses også neste strekning av Bussveien på Gausel ut på anbud, strekningen fra Gausel stasjon til Nådlandsbråtet, rett etter innkjøringen til Gamle Forusvei. Strekningen er cirka 900 meter. 
– I tillegg til å bygge selve Bussveien skal vi lage to nye underganger, én ved Gausel stasjon, og én ved Nådlandsbråtet, forteller prosjektleder for strekningen, Åsne Nord-Varhaug. 
Hun forklarer at denne strekningen blir lyst ut som såkalt totalentreprise. Det betyr at i motsetning til strekningen mellom Diagonalen og Gausel stasjon, er ikke denne strekningen klar for bygging enda. 

– Vi forventer å skrive kontrakt med entreprenør i høst. Entreprenøren som blir valgt må deretter prosjektere arbeidet, noe som blant annet innebærer å lage såkalte byggetegninger før byggingen kan starte, forklarer Nord-Varhaug. 

Byggetid er satt til to år.

Se blå felt under for kontaktinformasjon

- strekningen Diagonalen-Gausel stasjon: prosjektleder Pål Thornes 
- strekningen Gausel stasjon-Nådlandsbråtet: prosjektleder Åsne Nord-Varhaug
- overordnet/alle strekninger: seksjonsleder Harald Bøhn 

Til toppen