Hva kan fylkeshuset bli i fremtiden? - Rogaland fylkeskommune

Hva kan fylkeshuset bli i fremtiden?

Klikk for stort bildePolitikerne fikk bedre kjennskap til mulighetsstudien og diskuterte veien videre i mini-seminaret.I dag er det Rogaland fylkeskommune som holder til i ærverdige «gamle Stavanger sykehus». Men hvordan skal bygget og eiendommen, med den flotte parken, brukes i fremtiden?

Mandag denne uken diskuterte utvalgte politikere mulighetene en ny rapport åpner for.

- Rapporten viser potensialet som ligger i denne eiendommen. Vi vil se på hva som er best for byen og innbyggerne, og på behovene vi har som fylkeskommune for lokaler til våre ansatte, sier fylkesordfører Marianne Chesak som var blant deltakerne på mini-seminaret om rapporten.

Politikere foran stor skjerm med presentasjon av mulighetsstudien - Klikk for stort bildeFra venstre: Solveig Ege Tengesdal KrF, Tom Kalsås (Ap), fylkesordfører Marianne Chesak, Alexander Rügert-Raustein (MDG), Kjartan Alexander Lunde (V) og Heidi Klaveness som er Bygg- og eiendomssjef.I forbindelse med regionreformen har fylkeskommunen fått flere medarbeidere og trenger større kontorlokaler. Norconsult har, på oppdrag fra fylkeskommunen, sett nærmere på mulighetene i nåværende fylkeshus og på eiendommen. De har også vurdert andre måter å bruke eiendommen på og andre steder for nytt fylkeshus.

- Det er mange spennende muligheter her på Våland. Kanskje kan eiendommen brukes i større grad av innbyggerne? Kanskje kan vi få til sambruk eller samarbeid med andre institusjoner som museene og teateret? Sier Chesak.

Saken om mulighetsstudiet skal opp til behandling først i fylkesutvalget 18. februar, deretter i fylkestinget 3. mars.

Mulighetsstudiet ble presentert i auditoriet - Klikk for stort bildeMulighetsstudiet ble presentert i auditoriet på fylkeshuset.    Heidi Klaveness, bygg og eiendomssjef ledet mini-seminaret. - Klikk for stort bildeHeidi Klaveness, bygg og eiendomssjef ledet mini-seminaret.       Forslag til plassering av nybygg - Klikk for stort bildeHer er et forslag til hvordan fylkeskommunens behov for flere kontorplasser kan løses med et nytt bygg på dagens parkeringsplass.  Det andre forslaget er et påbygg på dagens bygning. - Klikk for stort bildeDet andre forslaget er et påbygg på dagens bygning.