Her er det nye ungdomsrådet

Martin Nese Johnsen (18) fra Klepp og Sumeja Ohran (16) fra Sandnes skal lede det nye Ungdommens fylkesråd i Rogaland.

Gruppebilde av Ungdommens fylkesråd i Rogaland 2022-2023 - Klikk for stort bildeUngdommens fylkesråd i Rogaland 2022-2023

Ungdommens fylkesråd (UFR) er et lovpålagt organ som oppnevnes av fylkestinget. Torsdag hadde det nye UFR sitt aller første møte med valg av ny leder og nestleder.

Solveig Vik - Klikk for stort bildeSolveig Vik ble takket av som ungdommens fylkesordfører i fylkestinget.

Martin Nese Johnsen (18) fra Klepp representerer Jæren og overtar rollen som Ungdommens fylkesordfører etter Solveig Vik fra Haugesund.

Solveig har vært Ungdommens fylkesordfører i tre år, og ble takket av i fylkestinget denne uken.

Sumeja Ohran (16) fra Sandnes representerer Nord Jæren og er ny ungdommens fylkesvaraordfører. Hun overtar nestlederoppgaven etter Håvard Handeland fra Sauda.

Alle vil gjøre en forskjell

– Det var veldig gildt å bli valgt til ungdommens fylkesordfører. Jeg er takknemlig for tilliten, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven hvor det viktigste blir å tilrettelegge og sørge for at alle i rådet får si sin mening. Jeg håper at vi i Ungdommens fylkesråd kan bidra til at ungdom i fylket vårt blir hørt. Vi har alle lyst til å utgjøre en forskjell, og det er viktig at vi er gode på å få til det, sier Martin.

Han er også leder av ungdomsrådet i hjemkommunen Klepp og hans hjertesaker er skole og kultur.

– Jeg er blant annet opptatt av at vi har et skolevesen som hjelper elevene med å bli så gode som de kan, sier den nye ungdommens fylkesordfører i Rogaland.

Opptatt av samhold og samarbeid

De ni medlemmene og fire varamedlemmene er alle opptatt av samhold og godt samarbeid, og at de skal være gode venner, selv om de kan være uenige om sakene de skal behandle.

– Vi representerer ikke bare oss selv, men vi skal være gode representanter for ungdommene i Rogaland, sier Sumeja Ohran (16) fra Sandnes som er ny ungdommens fylkesvaraordfører i Rogaland.

Sumeja Ohran og Martin Nese Johnsen. - Klikk for stort bildeSumeja Ohran og Martin Nese Johnsen.

Ungdomsrådet velges for ett år om gangen og består av ni faste medlemmer og fire varamedlemmer.

Faste medlemmer:

• Martin Nese Johnsen, Klepp, Jæren, 18 år (leder)
  • Sumeja Ohran, Sandnes, Nord Jæren, 16 år (nestleder)
  • Emma Håland, Tysvær, Haugalandet, 17 år
  • Linde Espeland, Sauda, Ryfylke, 17 år
  • Emilie Holum, Lund, Dalane, 18 år
  • Levi Sandblost, Sandnes, Nord Jæren, 16 år
  • Trond Tollefsen, Eigersund, Dalane, 16 år
  • Ingeborg Solbakke Andersen, Klepp, Jæren, 15 år
  • David Tural Mousavi, Sola, Nord Jæren, 16 år

Varamedlemmer:

• Sunniva Ovidia Sandsmark, Klepp, Jæren, 16 år (1. vara)
  • Tarjei Oftedal, Gjesdal, Jæren, 14 år (2. vara)
  • Solveig Erga, Time, Jæren, 16 år (3. vara)
  • Anna Larsen Serigstad, Time, Jæren, 16 år (4. vara)

Hvordan velges ungdomsrådet?

Ungdommens fylkesråd skal være partipolitisk uavhengig. Ungdomsrådene i alle Rogalandskommunene blir invitert til å nominere kandidater til ungdommens fylkesråd (UFR). Kandidatene sender inn søknad som behandles av valgkomiteen.

Valgkomiteen innstiller kandidater til valg ved ungdomskonferansen i november. Resultatet fra valget blir så sendt til fylkestinget som utnevner rådet. Ungdommens fylkesråd blir utnevnt på fylkestingsmøtet i desember og har virketid på ett år.

Innstillingen for nytt ungdomsråd (2022-2023) ble enstemmig vedtatt i fylkestinget 13. desember.

Valgkomiteen har bestått av Solveig Vik og Erik Fjeldheim (begge avtroppede medlemmer fra ungdommens fylkesråd) og fylkestingspolitiker Jonas Andersen Sayed som er mentor for ungdommens fylkesråd.