Hederspris til blomster-Bente - Rogaland fylkeskommune

Hederspris til blomster-Bente

Vinner av årets hederspris - Klikk for stort bildeF.v. One Husebø Jamholt, Bente Molde Husebø (vinner av årets hederspris), Linda Efteland Hårstad, Lotte Selvær, fylkesordfører Marianne Chesak og Tom Kalsås (leder av yrkesopplæringsnemnda). Rogaland fylkeskommune, Øyvind Nesvåg Bente Molde Husebø har hatt 29 lærlinger i den lille blomsterbutikken sin i Muségaten i Stavanger. Hos Bente får alle en sjanse og hedersprisvinneren brenner for å dele lidenskapen videre.

Bente Molde Husebø var selv blomsterdekoratørlærling da hun i en alder av 18 år kjøpte Muségatens blomster i 1986. På de snart 34 årene hun har drevet butikken har hun hatt hele 29 lærlinger. Årets hederspris-vinner har en helt spesiell lidenskap for blomsterfaget og hun ivrer for å dele denne lidenskapen videre med sine lærlinger.  

Drivkraft for faget

– Jeg stortrives med jobben min rett og slett, og da er det kjekt å dele med andre og se at lærlingene utvikler seg og blir flinke. Hvis noen vil dette her, så må vi gi dem en sjanse til å komme videre og få fagbrev. Det er veldig viktig synes jeg, sier «blomster-Bente».

Yrkesopplæringsnemnda i Rogaland som deler ut hedersprisen trekker fram at Bente er en av de største drivkreftene for utviklingen av blomsterdekoratørfaget, samtidig som hun skaper et trygt og godt læringsmiljø og gir alle en sjanse.

Nasjonal profil

Det er ikke bare de ansatte og kundene i Muségatens blomster som nyter godt av den ildsjelen Bente er. Hun har vært med på å arrangere distriktsmesterskap og norgesmesterskap i blomsterdekorering, er med i dommer- og fagrådet hvor det hele tiden jobbes med å videreutvikle blomsterdekoratørfaget, hun reiser rundt for å dømme konkurranser og er en kjent profil i blomstermiljøet over hele landet.

– Jeg synes det er et så enormt viktig fag og dette er verdens fineste yrke. Det å ha et mangfold av ansatte og kunder gir meg veldig mye. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg prøver bare være meg selv, og å være raus. Og jeg har ikke tenkt å gi meg med det første. Jeg skal holde på lenge jeg kan både med kunder og ansatte og lærlinger. Hvert fall 20 år til. Minst.

Bente mottat blomster fra Linda - Klikk for stort bildePrisvinner Bente Molde Husebø mottok blomsterbuketten fra sin egen lærling Linda Efteland Hårstad under utdelingen. Det var Linda som nominerte Bente til prisen. Rogaland fylkeskommune, Øyvind Nesvåg

Hvert år deler Rogaland fylkeskommune ut prisene Årets lærebedrift og Årets hederspris innen fag- og yrkesopplæring. Haugaland Kraft ble kåret til Årets lærebedrift under fag-, svenne- og kompetansebrev utdelingen i Haugesund 6. februar. Under tilsvarende arrangement i Stavanger forum 13. februar ble Årets hederspris tildelt Bente Molde Husebø som driver Muségaten blomster i Stavanger.

– Bente med sitt engasjement er helt unik og har vært gull verdt for mange. Hun har betydd mye og vært en ressurs for faget både lokalt og nasjonalt. Vi setter stor pris på den innsatsen årets hedersprisvinner har gjort for alle lærlingene, sier Tom Kalsås, leder av yrkesopplæringsnemnda i Rogaland fylkeskommune.

Lotte mottar fagbrev på prisutdelingen - Klikk for stort bildeLotte Selvær har vært lærling hos Bente Molde Husebø i Muségata Blomster og mottok fagbrevet sitt under prisutdelingen. Rogaland fylkeskommune, Øyvind Nesvåg

Til toppen