Fossan ny næringssjef - Rogaland fylkeskommune

Fossan ny næringssjef

Klikk for stort bildeMette Fossan blir ny næringssjef i Rogaland fylkeskommune. Hun tiltrer stillingen i slutten av april.Etter fire år med innovasjonsarbeid i Sandnes kommune ser Mette Fossan fram til å bli Rogaland fylkeskommunes nye næringssjef.

Mette Fossan er opptatt av at fylkeskommunen skal være en pådriver for næringsutvikling.  

– Det er en fantastisk spennende mulighet fordi vi er i ferd med å sette en ny retning for innovasjons- og nærings politikken i Rogaland. Jeg ser muligheter for både eksisterende og nye næringer, men det viktigste nå er en god dialog med hele regionen. Fylkeskommunen skal ikke alene definere retning for innovasjons- og næringsarbeidet, det gjør vi best sammen med våre regionale partnere, sier den påtroppende næringssjefen. Hun tiltrer stillingen i slutten av april.

– Jeg ser frem til å ta fatt på jobben sammen med dyktige medarbeidere i fylkeskommunen, sier Mette Fossan. 

35-åringen er godt kjent med Rogaland fylkeskommune. Hun var ansatt som rådgiver i næringsavdelingen fra 2012 til 2016 og høsten 2019 jobbet hun i fylkeskommunen med ansvar for rammeverk for ny innovasjons- og næringspolitikk. Fossan har solid kompetanse om næringsliv og nærings- og innovasjonspolitikk, gode nettverk og godt kjennskap til virkemiddelapparatet. Som næringssjef vil Mette Fossan ha en sentral og viktig rolle i å videreutvikle fylkeskommunens strategier og arbeid på næringsområdet. Næringssjefen er fylkeskommunens kontaktpunkt mot næringslivet og næringspolitiske organisasjoner, og mot det næringsrettede arbeidet i kommunene i Rogaland.

Bred kompetanse og nytenkende

Som næringssjef får Mette Fossan ansvaret for næringsseksjonen i den nyopprettede avdeling kultur og næring som ledes av Rune Thele. Næringsseksjonen har 12 medarbeidere.

– Vi er veldig glad for å få Mette Fossan med på laget. Hun har en bred kompetanse på næringsfeltet, er nytenkende, en god relasjonsbygger og en god strateg. Dette blir veldig bra, sier Rune Thele, avdelingssjef kultur og næring i Rogaland fylkeskommune.

Mette Fossan kommer fra stillingen som innovasjonssjef i Sandnes kommune hvor hun har vært de siste fire år. Fossan har blant annet hatt overordnet ansvar for innovasjon og smart by-satsingen i Sandnes, og har vært sentral i planleggingen av det nye rådhuset som åpnet i fjor. Fossan har også internasjonal arbeidserfaring og erfaring fra næringsarbeid, strategiske prosesser og regional utvikling blant annet i Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommuner.  

Til toppen