Digitalt informasjonsmøte om russetiden

Jenter i russedress foran stor ansamling av medruss - Klikk for stort bilde Landstreff Stavanger, Christin Zervos – Vi må gi våre egne ungdom ansvar for å ta vare på de som står utenfor, sa fylkesordfører Marianne Chesak i sin innledning til møtet.

Fylkesordfører Marianne Chesak foran fylkeshuset - Klikk for stort bildeFylkesordfører Marianne ChesakFylkesordføreren er selv mor til en russ i år. Og hun vet at russefeiringen er veldig viktig for mange og symboliserer en overgang fra skolegang til voksenliv.

– Vi som foreldre kjenner ekstra på at barna skal spre vingene. Men ikke alle er like flygeferdige enda. Det er vår jobb å reise dem som faller, sier fylkesordføreren med en klar oppfordring til alle foreldre og foresatte.

Og så legger hun til en hilsen til russen. 

– Ta vare på hverandre og lykke til med feiringen!

Digitalt møte

På grunn av koronasituasjonen var møtet digitalt og ble ledet av fylkesopplæringssjef Eiliv Fougner Janssen. Det er rundt 6 500 elever som er russ fordelt på 27 videregående skoler i fylket. 

Portrettbilde Eiliv Fougner Janssen - Klikk for stort bildeFylkesopplæringssjef Eiliv Fougner Janssen– De siste årene har russefeiringen endret seg. Flere elever melder om en buss- og gjengkultur som virker ekskluderende og som gjør russetiden utrygg. Rogaland fylkeskommune vil, som skoleeier, være en heiagjeng for dere foreldre, for at ditt barn skal ha en best mulig russetid i år eller senere, sier fylkesopplæringssjefen.

Se opptak fra møtet

Du kan se hele møtet i opptak. Her vil du blant annet få høre mer fra elever og russepresidenter, politiet, mobbeombudet for videregående skoler, helsesykepleier ved Jåttå videregående skole og rektor ved Skeisvang videregående skole.

Til toppen