Avtalen for ombygging av Skeisvang videregående skole og samlokalisering med kulturskolen er signert - Rogaland fylkeskommune

Avtalen for ombygging av Skeisvang videregående skole og samlokalisering med kulturskolen er signert

skoFylkesordfører Marianne Chesak og Arne-Christian Mohn, ordfører Haugesund. - Klikk for stort bildeGlad fylkesordfører og ordfører. Avtalen for ombygging og samlokalisering av to skoler er på plass. Fra v.: fylkesordfører Marianne Chesak og Arne-Christian Mohn, ordfører Haugesund.En viktig milepæl er nådd. Endelig er avtalen for renovering og ombygging av Skeisvang videregående skole, som inkluderer samlokalisering med kulturskolen i Haugesund, signert.

– Nå er jeg veldig glad. Dette er startskuddet for arbeidet med «nye» Skeisvang videregående skole. Det er et viktig løft, spesielt for skolen og kulturskolen, og avtalen er forankret politisk både i Haugesund kommune og i fylkeskommunen, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Avtalen sikrer blant annet bedre lokaler til musikk, dans og drama

Skeisvang videregående skole har hatt behov for bedre lokaler til utdanningsprogrammet musikk, dans og drama. Skolen har også behov for rehabilitering og bedre funksjonsrom. Nå skal hele skolebygget bygges om og renoveresAvtalen ble signert på flygelet. - Klikk for stort bildeNaturlig og symbolsk - avtalen ble signert på flygelet.    til det som blir «nye» Skeisvang videregående skole og gi bedre fasiliteter til både elever og ansatte. Samtidig inkluderer planene en samlokalisering med kulturskolen, etter modell fra Vågen videregående skole og Stavanger katedralskole, avdeling Bjergsted.

Det er satt av 382 millioner kroner til prosjektet. Arbeidet med å kartlegge areal- og funksjonsbehov er startet. Foreløpig er det ikke satt en dato for byggestart, og arbeidet blir trolig gjennomført i flere byggetrinn.

– Jeg er sikker på at vi sammen klarer å skape et flott bygg som elevene vil ha glede av i årene som kommer. Dette er etterlengtet og gledelig for begge skolene, som gleder seg til å komme i gang med både samarbeidet og byggeplanene. Nå gleder vi oss til byggestart!, smiler Chesak.  

Avtalen som nå er signert beskriver det videre samarbeidet der fylkeskommunen er utbygger og Haugesund kommune blir leietaker i det nye skoleanlegget. Haugesund kommune betaler sin del av investeringen gjennom en leieavtale, og en driftsavtale senere i prosessen.

Kari Handeland, rektor Skeisvang videregående skole, Arne-Christian Mohn, ordfører Haugesund kommune, Inga Sissel Rostløkke, Haugesund kulturskole. og fylkesordfører Marianne Chesak.  - Klikk for stort bildeSer fram til samarbeid og byggestart. Framme fra v.: Kari Handeland, rektor Skeisvang videregående skole, Arne-Christian Mohn, ordfører Haugesund kommune, Inga Sissel Rostløkke, Haugesund kulturskole. og fylkesordfører Marianne Chesak.  

Til toppen