290 000 kroner til årets TV-aksjon

NRK Rogaland fylkeskommune gir 290 000 kroner til årets TV-aksjon som går til Plan International. Beløpet tilsvarer 60 øre per innbygger.

Pengene som samles inn i forbindelse med NRKs TV-aksjon 2021 går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap i fem land. Med årets TV-aksjon ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Leder fylkesaksjonskomiteen

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24. oktober, med en rekke aktiviteter i forkant.

Rogaland fylkeskommune gir hvert år et økonomisk bidrag til TV-aksjonen. I 2018 økte fylkesutvalget beløpet fra 50 øre til 60 øre pr. innbygger. Årets bidrag er på totalt 290 000 kroner og ble vedtatt av fylkesutvalget 31. august. Fylkesordfører Marianne Chesak er leder for årets fylkesaksjonskomité.

– Årets tema er sterkt og jeg tror det kommer til å engasjere mange. Dette er en problemstilling vi   kjenner dårlig til i vår kultur. Men barneekteskap er dessverre alt for utbredt i verden. Det er i dag 650 millioner kvinner som ble giftet bort når de var barn, og fratatt muligheten å ta utdannelse og bli selvstendige kvinner. Jeg er glad for at vi støtter TV-aksjonen slik vi pleier, og jeg ser fram til å engasjere meg i dette arbeidet i høst, sier Chesak.

Utviklingsarbeid i over 50 land

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for barns rettigheter. Plan driver langsiktig utviklingsarbeid i mer enn 50 land og samler inn penger i mer enn 20 land.

TV-aksjonen 2021

Til toppen