Onsdag 14. september
12.00: Velkomne
Fylkesordørar Marianne Chesak, Rogaland fylkeskommune (møteleiar)
Varaordførar Anita Husøy Riskedal, Hjelmeland kommune
12.20: Klimakrise og naturkrise. Omstilling må skje raskt. (digitalt)
Dag O. Hessen, Universitetet i Oslo
12.50: Klima og arealbruk. Er det nok hytter nå? (digitalt)
Carlo Aall, Vestlandsforsking, Norsk senter for berekraftig klimaomstilling
13.20: Kva gir hytter av lokal verdiskaping og næringsutvikling?
Lise-Berith Lian, Viken fylkeskommune
14.00: Korleis planlegge for ei berekraftig hyttebygging?
Lise Catrine Solbakken, Kommunal – og distriktsdepartementet
14.30: Grønn fjellhageby. Døme på berekraftig hyttebygging i fjellområde.
Asgeir Meland, Nasjonalparken næringshage
15.35: Samfunnsplanlegging som strategisk verktøy – forståing og dialog om berekraft. Distriktssenteret
16:05: Levande villreinfjell: Kvalitetsnorm for villrein og klassifiseringa som no ligg føre. Konsekvensar og vegen vidare. Representant for ekspertgruppa til kvalitetsnormen
16.40: Kva er lærdomen i dag?
17.00: Smak på sider frå Apal sideri
19.30: Middag
Torsdag 15. september
09.00: Velkomne
Kultur- og næringssjef Rune Thele, Rogaland fylkeskommune (møteleiar)
09.10: Berekraftig reisemålsutvikling i Ryfylke. Kva og korleis?
Liv Jorunn Tjelmeland, Reisemål Ryfylke
09.40: Verdiskapingsprosjektet er slutt. Kva er gjort og ka nå ittepå? Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Frajfordheiene landskapsvernområde, SVR
10.30: Kraftturisme på Vestlandet.
Trond Amland, Amland Reiselivsutvikling
Presentasjon av prosjekt frå Levande bygder og grender kring villreinfjellet.
11.00: Åseral kommune; Minne som informasjons- og opplevingssenter for villreinfjellet. Randi Byremo, Åseral kommune
11.20: Fyresdal kommune: Hamaren til nye høgder og naturmangfaldet.
Monica Sølyst, Faun og Aslak Momrak-Haugan, Fyresdal kommune
11.50: Bykle kommune. Vertskapskurset Heieverten.
Unn Hovden, Destinasjon Hovden
Anita Svendheim, Visit Sulda
12.10: Kva er lærdomen i dag?
Vel møtt i 2023
12.30: Lunsj
(Pauser og refleksjonar kjem i tillegg)