Studiespesialisering

vardafjell_vgs_auditorium_007

De aller fleste elevene på Vardafjell går i helt vanlige studiespesialiserende klasser på Vg1. Men fordi vi vet at en del av elevene våre allerede har tanker om hva de vil i framtiden og er interessert i spesielle fag, kan du på Vardafjell velge å starte spesialiseringen allerede mens du er elev på Vg1.

Om du ser for deg å gå på IB eller har tenkt å studere i utlandet kan du velge vår Internasjonale klasse på Vg1, der det er mer fokus på internasjonale problemstillinger og deler av undervisningen foregår på engelsk i noen av fagene.

Er du interessert i realfag kan du velge Forskningsklassen på Vg1, der du får det praktiske realfaget teknologi og forskningslære 1 allerede i første klasse. 

Om du ønsker det kan du også velge markedsføring og ledelse 1 eller breddeidrett 1 som tilleggsfag på Vg1 mens du går i en av våre vanlige studiespesialiserende førsteklasser.

Dersom du velger å legge til teknologi og forskningslære 1, markedsføring og ledelse 1 eller breddeidrett 1 tar du et programfag fra Vg2 mens du går på Vg1.Da ligger du et programfag på forskudd og har muligheten til å redusere til 25 timer i uken på Vg3.

På Vg2 og Vg3 tilbyr vi fag innen programområde for realfag, idrettsfag (kun breddeidrett) eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Et studiespesialiserende utdanningsprogram gir det bredeste grunnlaget for videre studier ved høyskoler og universiteter. Alt etter hvilket programområde og hvilke programfag du velger, vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

På Vardafjell har vi noen spesielle vg1-klasser for studiespesialisering:

  • Internasjonal klasse for deg som er opptatt av globale problemstillinger og som ønsker å få litt av undervisningen på engelsk
  • Forskningsklassen for deg som allerede nå tenker på realfag
  • I tillegg tilbyr vi elevene våre mulighet for forsering av Vg2-programfag gjennom å velge teknologi og forskningslære 1 (kun for Forskningsklassen), markedsføring og ledelse eller breddeidrett 1 allerede på Vg1

Alle Vg1-klassene våre for studiespesialisering kvalifiserer til programområdene vi tilbyr for Vg2/Vg3:

Har du spesielle framtidsdrømmer, bør du sjekke hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og -fag til Vg2. Ta kontakt med rådgiveren vår om du har spørsmål: egil.sundve@skole.rogfk.no 

På Vg3 tilbyr vi også påbygningsår som gir studiekompetanse:

  • Påbygningsår for elever som har bestått Vg2 yrkesfag

Se også beskrivelse av fellesfagene.

Her finner du en oversikt over programfagene som tilbys ved Vardafjell vgs:

Ønsker du å få tilsendt fagvalgskjema til enten Studiespesialiserende (Vg2/Vg3), Medier og kommunikasjon (Vg2/Vg3) eller IB?

Ta kontakt med 
finn.morten.jacobsen@skole.rogfk.no

Fellesfagene på Vg1 studiespesialisering utgjør 30 undervisningstimer (45 min) hver uke. Etter tre års studiespesialisering må man ha minst 90 timer totalt.