Forsert løp

Forsert løp

St.Olav tilbyr forsert løp. Det vil si at i utvalgte fag kan ungdomsskoleelever følge undervisning på videregående nivå. Forsert løp gir inspirasjon og økt motivasjon til elever som opplever for lite utfordringer i ungdomsskolen. 

Hvilke fag tilbys?
På St.Olav tilbyr vi forsert løp i matematikk, naturfag og engelsk. Elever som velger forsert løp følger undervisningen sammen videregående elever. 

Hvem får plass?
Elever som ønsker og blir anbefalt av sin ungdomsskole får plass. Ved stor pågang vil St.Olav kunne få kapasitetsproblemer og da vil elever bli valgt ut etter en skjønnsmessig vurdering i samarbeid med ungdomsskolene.

Organisering
Elevene har derfor et behov for å koordinere undervisningen på videregående og ungdomsskolen. I matematikk har St.Olav timeplanfestet matematikktimer spesielt til elever som velger forsert løp slik at ungdomsskolene kan tilpasse sine timeplaner til tidspunktene. Matematikkundervisningen i 1T vil forekomme på mandager 1310-1520, torsdag 0810-0910 og fredag 0810-0910. I naturfag og engelsk går elevene inn i en av de ti gruppene som skolen har. Organiseringen av dette skjer etter individuelle avtaler.

Elever som ombestemmer seg etter å ha prøvd forsert løp kan hoppe av når som helst. Karakterene på de som velger forsert løp har vært meget gode, men hvis en elev ikke er fornøyd med karakteren kan de ta faget på nytt neste år. 

St.Olav samarbeider med universitetet
St.Olav har et samarbeid med Universitetet i Stavanger slik at elever som har kapasitet til det har muligheten til å ta fag på universitetsnivå. Det vil si at elever som velger forsert løp vil i Vg1 ha mulighet til å velge Vg2-fag som bygger på matematikk 1T, naturfag eller engelsk. Elever vil da i Vg3 være ferdig med et fag, og kan velge fag på Universitetet i Stavanger. 

Vil du vite mer?
Ta kontakt med avdelingsleder for realfag på St.Olav for mer informasjon. Dere kan også ta kontakt for å få invitasjon til det årlige informasjonsmøtet på Kannik Skole som blir avholdt i mai/juni.

StOlav_Promobilder_Cropped-92
Del denne artikkelen på:
Kontaktperson