Maskinteknikk

Maskinteknikk

Fagskolen Rogaland, studiested Kalhammeren tilbyr et toårig heltidsstudium maskinteknikk. Fagkode FTT04H.

Maskinteknikk; fagområdet blir stadig mer omfattende og kompleks ettersom industri- og energiprosesser utvikles i takt med forskning og nyvinninger. Teknisk fagskole gir deg kompetanse til å mestre nye utfordringer.

Fordypningen maskinteknikk gir deg gode ­basiskunnskaper i en rekke viktige tekniske fag som vil sette deg i stand til å fungere som mellomleder i en bedrift. Du vil få kompetanse til å ta ansvar for konstruksjon og utvikling av produksjonsprosesser som ivaretar kravene til miljø og kvalitet ifølge nasjonale og ­internasjonale standarder. Gjennom prosjektarbeid utvikles teoretiske og praktiske ferdigheter fra idé og konstruksjon til ferdig produkt. 

 Studiet innen maskinteknikk kvalifiserer til arbeid innen å konstruere, tegne og produsere mekanisk utstyr, lede vedlikehold av mekanisk utstyr, lede prosjekter og drive med kontroll, arbeidsledelse, salg/markedsføring. Utdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærere i videregående skole. Pedagogikkstudium tas etter fagskolen.

Det er også mulig å ta fagskole maskinteknikk nettbasert- deltid over tre år. Vi gjennomfører slik deltidsutdanning. Ta kontakt med skolen for mer informasjon om oppstart og organisering.

For utdanning innen maskinteknikk kreves fagbrev/svennebrev fra utdanningsprogram teknikk og industriell produksjon eller tilsvarende. 

Ta kontakt med skolen: fagskolen@skole.rogfk.no telefon 51500300 eller You-rådgiver: gry.kapstad@skole.rogfk.no telefon 51500350/ 90127437 om dere har spørsmål. 

Del denne artikkelen på:
Vedlegg
Lenker
Kontaktperson