PC/Mac-ordning for elever

PC-ordningen 2013-14

Tilbud for elever som starter i Vg1 skoleåret 2013-2014 vil starte i juni 2013.

Fylkestinget har vedtatt at alle elever som går på offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune (RFK) skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt. RFK har en rammeavtale med Telehuset angående kjøp av PC (to modeller) og Eplehuset for kjøp av Mac (to modeller).

RFK subsidierer datamaskiner som elever i Vg1 kjøper på fylkets rammeavtale. Tilbudet gjelder kun elever som går i Vg1 og kan bare benyttes én gang, dvs. første gang man går i Vg1 og innen 30.11.2013. Tilbudet gjelder ikke dersom man tar Vg1 på nytt neste år.

Tilbudet gjelder kun elever som går i offentlige videregående skoler i Rogaland.

Elever som allerede har egen datamaskin står fritt til å bruke denne. Forutsetningen er at det er installert antivirus på maskinen og maskinen er i henhold til bruk på valgt utdanningsprogram. Dette, og Microsoft Office, samt en del annen programvare, får elevene gratis.

Les mer om modellene, prisene og hvordan bestille i brevet som er sendt til alle kommende Vg1-elever (vedlegg til høyre)

Les mer på rfk.telehuset.no eller www.eplehuset.no/elevmac hvordan du kan bestille og betale din datamaskin

Merk! Elevene kan kun kjøpe én gang og kun første gang de går Vg1.

Ordningen for skoleåret 2012-13 er over.

Nye kontrakter med leverandører vil bli inngått våren 2013. Brev til alle som skal begynne i Vg1 høsten 2013 blir sendt ut i mai. Bestilling åpner i juni.

PC-ordning for voksne elever

Voksne elever som voksenopplæringen i Rogaland har meldt på kurs, har også anledning til å kjøpe bærbar datamaskin til bruk i opplæringen.

Del denne artikkelen på:

Selve undervisningen ved de fylkeskommunale videregående skolene er gratis.

Les mer >
Vedlegg
Kontaktperson