Ordnett Pluss

Ordbokprogram, inneholder språkene norsk (bokmål og nynorsk), engelsk, fransk, spansk og tysk. I tillegg fremmedordbok og synonymordbok.

Nå kan du laste ned versjon 3. Utløpsdato er 31.12.17. Forleng dagens versjon ved å velge oppdatér ordbøker under innstillinger.

OBS: Visste du at du har tilgang til Ordnett på nett? Da har du tilgang til Ordnett på alle enheter. Logg på med Feide-brukeren din på  www.ordnett.no.

OBS 2:  Les denne veilederen for hvordan bruke Ordnett også.

Nedlasting

Windows:

Du må være tilkoblet Internett første gang du skal bruke programmet.
Klikk på lenken
Velg kjør
Programvaren installeres
Start maskinen på nytt

Mac:

Du må være tilkoblet Internett første gang du skal bruke programmet.
Lastes ned gjennom RFK App Store.

Linux:

Det er ikke laget en egen pakke med fylkets brukernavn og passord inkludert for Linux. Linux-brukere må derfor laste ned programvaren fra Ordnett Pluss sine sider og deretter kontakte systemansvarlige på skolen slik at disse kan fylle inn riktige data.

Veiledning:

• Du kan kun laste ned programvare når du er logget på Rogaland fylkeskommunes nettverk. Det betyr i praksis at du må laste ned programmene når du er på skolen.
    Merk også at programmet krever at du er på Internett. Kan ikke installeres når skolen er i eksamensmodus.
  • Dersom du opplever at programmet ikke har alle ordbøkene eller at den ikke er registrert til RFK, må du avslutte programmet, slette katalogen Ordnett Pluss (enten på c:\ordnettpluss (windows) eller på hjemme - Ordnett Pluss (mac). Start programmet igjen.

Feilsøking for Mac:

1. Dersom du ikke har siste versjon av Ordnett Pluss (lagt ut i slutten av januar), må du laste ned og dobbeltklikk på den nedlasta pakken. Da blir det laget ei mappe med navnet Ordnett pluss. Inni denne mappa ligger programpakken, som du kan dra over til Programmer-mappa.
    Du får kanskje melding om at "Et eldre objekt finnes allerede". Klikk erstatt
  2. Ordnett Pluss er Java-basert, og dermed avhengig av at rett Java-versjon er installert. Kjør Programvareoppdatering (fra eplemenyen eller via Systemvalg) og godta alle Java-oppdateringar.
    Dette kan ta lang tid dersom det er mange/store oppdateringer, og krever sannsynligvis omstart etterpå.
  3. I en del tilfeller vil Ordnett Pluss velge feil Java-versjon. Bruk verktøyet Java-valg (som du finner i Programmer/Verktøy) til å endre prioritering: Pass på at Java SE 6 er aktivert (hake i "på"-ruta), og står som første valg (dra den opp til toppen av lista).
  4. Det kan hende at Java-innstillingene for Ordnett Pluss er blitt feil. Løsningen er å fjerne mellomlagrede Java-filer.
    Bruk Java-valg igjen: Kategorien Nettverk, knappen Slett filer....
    Dette fjerner alle nedlasta midlertidige java-filer, og kan derfor føre til at andre Java-baserte program bruker lang tid på neste oppstart.