Instagram-konkurranse: #HeleRogalandLeser

Bildet av instagramlogo

Hele Rogaland leser blir også "Hele videregående fotograferer". Elever i videregående skole kan knipse bilder, dele dem på Instagram og vinne nettbrett. Konkurransen starter 14. oktober.

I år deler Hele Rogaland leser ut gratisboka «Makt, ofre og idioter». Alle kan få boka gratis på sitt lokale bibliotek. I den forbindelse skal vi ha en konkurranse for elever i videregående skole. Tanken er å få elevene til å reflektere rundt begrepet «makt». Dessuten er det gøy å ta bilder!

Hvordan funker konkurransen?

Først må du ha konto på Instagram. Hvis du ikke har det, så kan du skaffe det på App Store (hvis du har iPhone eller iPad) og Google Play (hvis du har Android-telefon). Det er gratis og kjempelett å lage konto. Så er det bare å legge ut bilder! Hele Rogaland leser er allerede på Instagram, vi kommer til å kommentere og løfte gode bidrag.  
Husk å merk alle bildene du legger ut med hashtagen #HeleRogalandLeser. 
Konkurransen strekker seg over seks uker med to uker pr. tema.

Dette er temaene og datoene:
#makt (14. – 25. oktober)
#sammen (28. oktober – 8. november)
#aleine (11. – 22. november)

Eksempel: Hvis du i perioden 14. – 25. oktober knipser et knallbra bilde som kan passe bra til temaet «makt», så legger du det ut med hashtagene #HeleRogalandleser og #makt.
Litt ordforklaring: En «hashtag» er et ord eller frase som starter med symbolet #. Det er en måte å kommunisere rundt et emne. Derfor har man foreslått at ordet på norsk skal være emneord eller emneknagg. Det er ordet etter #-symbolet som er selve emneordet, og som dermed blir både klikkbart og søkbart.

Det er kun fantasien som setter grenser (men husk regler for personvern og opphavsrett). Vi vil ha kreative og kule bilder! En jury vurderer alle innsendte bidrag. Alle bidragene kan bli lagt ut på nettsidene til NRK Rogaland.

Premier?

Det beste bidraget til hvert tema vinner en iPod Shuffle. Til slutt trekker vi ut ett av disse vinnerbidragene og gir vekk en iPad Mini. Alle vinnerbidragene kommer på trykk i Aftenbladet Pluss. Det er stas!

Personvern og opphavsrett er viktig!

Når du eller din klasse skal levere et bidrag i konkurransen, må dere ta hensyn til personopplysningsloven og lov om opphavsrett. Personopplysningsloven sier kort oppsummert at du ikke kan gi videre opplysninger om enkeltpersoner uten deres samtykke - eller samtykke fra deres foresatte om de er under 15 år. Personopplysninger er all informasjon som kan knyttes til en enkelt person, som for eksempel navn, telefonnummer og alder - men også fotografi/ bilde, lydopptak og filmopptak! Lov om opphavsrett sier at du ikke kan gjengi andres arbeid (åndsverk) uten deres tillatelse. For eksempel kan tekst, malerier, fotografier, musikk, film og muntlige presentasjoner være åndsverk.

Spørsmål?

Ikke nøl med å ta kontakt. Send spørsmål og kommentarer til stig.beite.loken@rogfk.no.

Dere kan også sende spørsmål og kommentarer til oss på Facebook/Hele Rogaland leser og Twitter/MaktOfreIdioter. Lik oss gjerne!

Del denne artikkelen på:
Kontaktperson