Hele Rogaland skal lese Sov søtt, herr Spiss

Hele Rogaland skal lese Sov søtt, herr Spiss

Boken Sov søtt, herr Spiss er skrevet Erna Osland (t.h.) og illustrert av Inger Lise Belsvik. De er damene bak boken som Hele Rogaland skal lese i høst.

Sov søtt, herr Spiss blir årets bok i Hele Rogaland leser, etter å ha vunnet publikumsavstemmingen. I høst deler vi ut 20 000 gratiseksemplarer av bildeboken. Boken forteller om musen herr Spiss som legger ut på en lang og farefull ferd for å lære mer om søvn. Hvorfor sover vi? Trenger voksne mindre søvn enn barn? Trenger dyr å sove? Sover fiskene? Kan krabber drømme?

Boken er skrevet av Erna Osland og er illustrert av Inger Lise Belsvik. Sov søtt, herr Spissvar en av fem bildebøker publikum kunne stemme på. Totalt ble det avgitt over 2600 stemmer. Målet med årets prosjekt er å skape gode lesestunder for små og store. Samtidig setter vi søkelyset på barn og lesing. Det er bibliotekene i fylket som deler ut boken.
Hele Rogaland leser går inn i sitt åttende år. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. Sparebankstiftelsen SR-bank og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.

Forfatter Erna Osland leser

Forfatter Erna Osland leser Sov søtt, herr Spiss for skoleelever ved Våland skole. Fylkesordfører Janne Johnsen lytter og deltar i opplesningen.

Del denne artikkelen på:

2018 - Tore Renberg: Kompani Orheim

2017 - Arne Vestbø: Øverst på nazistenes liste

2016 - Erika Fatland: Sovjetistan

2015 - Erna Osland (forf.) og Inger Lise Belsvik (illustr.): Sov søtt, herr Spiss

2014 - Kjartan Fløgstad: Grand Manila

2013 - Makt, ofre og idioter: en antologi om makt i Rogaland

2012 - Kolbein Falkeid: Utvalgte dikt

2011 - Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar

2010 - Einar O. Risa: M. Kanne & Søn

2009 - Kielland: Fortuna

2008 - Arild Rein: Kaninbyen

Read more >
Kontaktperson