Felles biblioteksystem i Rogaland

Rogaland fylkeskommune inviterer alle kommunene i fylket til å delta i et felles anbud for nytt biblioteksystem. Formålet med felles biblioteksystem er å kvalitetssikre bibliotektilbudet til publikum, gi bedre digitale tjenester og legge til rette for utvikling av nye tjenester pålagt i Bibliotekloven. Innkjøpet kan omfatte både folkebibliotek og bibliotek i grunnskolen, samt skolebibliotekene i fylkeskommunens videregående skoler.

Biblioteksystemet er navet i bibliotekenes daglige drift, og håndterer all logistikk knyttet til bokinnkjøp, utlån, reserveringer, innlån fra andre bibliotek, låneregister og regninger. Biblioteksystemene har stor påvirkning på hvordan ressursene brukes i hverdagen og hvilke tjenester biblioteket kan tilby sine brukere. Et nytt, felles biblioteksystem skal gi bedre publikumstjenester og en mer effektiv arbeidshverdag for de ansatte.

Framdriftsplan per 11. juli 2018:

• 11. september 2018: dialogmøte med aktuelle leverandører, Sandnes bibliotek
  • 15. desember 2018: kommunenes frist for å melde seg som part i anbudet
  • 7. januar 2019: konkurransegrunnlaget sendes på høring til deltakerkommunene
  • 14. januar 2019: kommunenes frist for godkjenning av konkurransegrunnlaget
  • 1. februar 2019: kunngjøring av anbud
  • Mars/april 2019: evaluering
  • Mai 2019: meddelelse konkurranseresultat, signering av kontrakt

Stavanger kommune gikk nylig til innkjøp av nytt biblioteksystem sammen med Bergen, Kristiansand og Trondheim. Mer informasjon om dette samarbeidet finner du ved å følge denne lenken. Rogaland fylkeskommune vil bruke storbybibliotekenes samarbeid som mal for et felles innkjøp for resten av vårt fylke. Stavanger bibliotek bistår i planlegging og gjennomføring av anskaffelsen.

Det økonomiske ansvaret for anskaffelsen etter at kontrakten er signert, ligger hos kommunen. Utgiftene fordeles i henhold til en fordelingsnøkkel basert på folketall.