hrl15_3

Hele Rogaland leser

Rogalendingene har talt! Vi fikk inn 2656 stemmer og vinneren av avstemningen er Sov søtt, herr Spiss av forfatter Erna Osland og illustratør Inger Lise Belsvik. Vi gleder oss til å sende 30 000 gratiseksemplarer av bildeboka til bibliotekene i Rogaland. I boken hører vi om musa herr Spiss som legger ut på en lang og farefull ferd for å lære mer om søvn. Hvorfor sover vi? Trenger voksne mindre søvn enn barn? Trenger dyr å sove? Kan krabber drømme? Fra og med 19. september kan du stikke innom ditt nærmeste bibliotek og få et gratiseksemplar. Illustratør Inger Lise Belsvik skal i tillegg på en turné i fylket. PS: Jobber du i bibliotek og vil ha mer informasjon om turnéen til Inger Lise Belsvik. Det er Folkeakademiet i Rogaland som arrangerer turnéen.  Les mer om turnéen her. Kontakt folkeakademiet hvis dere lurer på noe om turnéen: rogaland@folkeakademiet.no

Sparebankstiftelsen SR-bank og LO Rogaland har støttet prosjektet økonomisk.

Her er bøkene som var nominert til årets bok i Hele Rogaland leser. Selv om de ikke vant avstemningen, så er de likevel knallgode og vel verd å lese.

spiss

Sov søtt, herr Spiss
Forfatter: Erna Osland, illustratør: Inger Lise Belsvik

Den vesle spissmusa herr Spiss får ikkje sove. Korleis skal han finne søvnen? Spiss dreg ut på ei farefull ferd og møter folk og dyr som søv. Etter historia kan lesaren få vite meir: Kvifor søv vi? Kva skjer om vi ikke søv og kvifor søv dyr og menneske så forskjellig? Leiken tekst på vers og prosa. Vakkert illustrert av Inger Lise Belsvik.

gjoken

Gjøken
Forfatter: Bjørn Arild Ersland, illustratør: Hilde Kramer

Med fortellingen om gjøken og andre fugler har Bjørn Arild Ersland og Hilde Kramer laget en vakker og spenstig fagbildebok for de minste. Boka ble blant annet nominert til Brageprisen i kategorien beste barne- og ungdomsbok 2011.

flekk

Flekkmonsteret bygger harefelle
Forfattere: Vetle og Hallgeir Opdal, illustratør: Per Dybvig
Ein dag bestemmer det vesle flekkmonsteret seg for å bygge ei harefelle. Den eine etter den andre går i fella, og snart er den smekkfull. Men kvar blir det av haren? Og kvifor ristar jorda slik?

ku

Kuvenninnene
Forfatter og illustratør: Annlaug Auestad

Gullhorn, Bjøllekua, Kånni, Berta og Jurun er gode kuvenninner. Fine venner, heilt til de begynner å raute om kven som er best, då blir det spetakkel på jordet!

vaffel

Vaffelmøkk
Forfatter: Tore Renberg, Illustratør: Øyvind Torseter

Ine steker vafler til seg selv og Hasse. – Vaffelmøkk, skriker Hasse, men hva mener han egentlig? Og hvorfor er han så fortvilet? Ine prøver å hjelpe og å forstå. Og gjennom leken klarer de til slutt å løse Hasses problem. Nominert til Kritikerprisen 2013.

Følg oss i sosiale medier
 Målet med prosjektet er å skape gode lesestunder for små og store. Samtidig setter vi søkelyset på barn og lesing.  Barn som leser - og blir lest for - har sterkere språkutvikling enn barn som ikke leser. Høytlesning knytter barn og voksne sterkere sammen. Del gjerne din lesestund på sosiale medier. 
Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og  Instagram, med #HeleRogalandLeser.

2008: Arild Rein: Kaninbyen

2009: Kielland: Fortuna

2010: Risa: M. Kanne & Søn

2011: Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar

2012: Kolbein Falkeid: Utvalgte dikt

2013: Makt, ofre og idioter: en antologi om makt i Rogaland

2014: Kjartan Fløgstad: Grand Manila

Les mer >
Kontaktperson