hrl15_3

Hele Rogaland leser

HRL-logo-SH

Hele Rogaland leser er et litteraturformidlingsprosjekt som skal gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse, samt øke interessen for litteratur fra fylket. Bøkene vi deler ut velges blant titler utgitt av forfattere med sterk tilknytning til Rogaland. Valget av årets bok gjøres kjent på vårparten, og boka lanseres i september.

Prosjektet ble startet av Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus i i 2008. Da het prosjektet "Hele byen leser" og inngikk som en del av kulturhovedstadsåret. Den første boken vi delte ut var Kaninbyen av Arild Rein. Siden har vi delt ut syv flere bøker og mange hundretusen eksemplarer. I tillegg har vi gjennomført mange forfatterturnéer, der forfattere besøker bibliotekene i fylket og gir innbyggerne gode (og gratis!) litteraturopplevelser.

Prosjektet ble regionalt og skiftet navn til "Hele Rogaland leser" i 2010. Da overtok Rogaland fylkeskommune prosjektansvaret. Siden har vi delt ut både romaner, tegneserie, dikt, debattbok og bildebok. Det er umulig å treffe alle innbyggerne i Rogaland med én bok, derfor har vi som filosofi at vi skal gjøre noe annerledes fra år til år. Har du et godt forslag til bok i Hele Rogaland leser? Vi vil gjerne høre det! Send forslaget, med begrunnelse, til Stig.Beite.Loken@rogfk.no.

Det arrangeres en bibliotekturné hvert år i forbindelse med Hele Rogaland leser. Denne turnéen er det Folkeakademiet i Rogaland som organiserer.

Hele Rogaland leser er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus.

Følg oss i sosiale medier
Del gjerne din lesestund på sosiale medier.
Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og  Instagram, med #HeleRogalandLeser.

2008: Arild Rein: Kaninbyen

2009: Kielland: Fortuna

2010: Risa: M. Kanne & Søn

2011: Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar