Flogstad-GrandManila-HRL-2

Hele Rogaland leser

Prosjektet Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Sølvberget, Stavanger kulturhus, Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland og Næringsforeningen i Stavanger-regionen.  En stor takk til Sparebankstiftelsen SR-bank, Ryfylkefondet, Sauda kommune, LO Rogaland  og Sauda fabrikkarbeiderforening som støtter prosjektet økonomisk.

Hele Rogaland leser startet som et rent Stavanger-prosjekt i 2008 som en del av Gjestfrihetens kunster på Sølvberget, Stavanger kulturhus. Med bakgrunn i suksessen med "Hele byen leser" gjorde man i 2010 prosjektet regionalt. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. 

Hvert år blir det valgt én bok og delt ut mellom 40-50 000 eksemplarer til innbyggerne i fylket. I tillegg er det formidling av forfatteren, på de videregående skolene og i bibliotekene. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse, øke interessen for litteratur og lesing, og synliggjøre forfattere fra fylket.

Årets bok

I 2014 skal hele Rogaland lese romanen Grand Manila av Kjartan Fløgstad. Boken deles ut fra 13. september i alle folkebibliotek i fylket.

Følg oss i sosiale medier

Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og Instagram, med #HeleRogalandLeser.

2008: Arild Rein: Kaninbyen

2009: Kielland: Fortuna

2010: Risa: M. Kanne & Søn

2011: Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar

2012: Kolbein Falkeid: Utvalgte dikt

2013: Makt, ofre og idioter: en antologi om makt i Rogaland

2014: Kjartan Fløgstad: Grand Manila

Les mer >
Kontaktperson