hrl15_3

Hele Rogaland leser

I 2015 skal hele Rogaland lese en bildebok. Avstemningen er over og vi har fått inn hele 2656 stemmer! Vi gleder oss til å presentere vinneren. Presentasjonen skjer en gang i den nærmeste framtid, så snart vi har fått på plass et par praktiske detaljer. Tusen takk til alle som avga stemme og som engasjerte seg på vegne av én eller flere av de nominerte bøkene. Og uansett hvem som vant avstemningen: Alle bøkene er knallgode og bør leses!

Disse bøkene var med i avstemningen.

spiss

Sov søtt, herr Spiss
Forfatter: Erna Osland, illustratør: Inger Lise Belsvik

Den vesle spissmusa herr Spiss får ikkje sove. Korleis skal han finne søvnen? Spiss dreg ut på ei farefull ferd og møter folk og dyr som søv. Etter historia kan lesaren få vite meir: Kvifor søv vi? Kva skjer om vi ikke søv og kvifor søv dyr og menneske så forskjellig? Leiken tekst på vers og prosa. Vakkert illustrert av Inger Lise Belsvik.

gjoken

Gjøken
Forfatter: Bjørn Arild Ersland, illustratør: Hilde Kramer

Med fortellingen om gjøken og andre fugler har Bjørn Arild Ersland og Hilde Kramer laget en vakker og spenstig fagbildebok for de minste. Boka ble blant annet nominert til Brageprisen i kategorien beste barne- og ungdomsbok 2011.

flekk

Flekkmonsteret bygger harefelle
Forfattere: Vetle og Hallgeir Opdal, illustratør: Per Dybvig
Ein dag bestemmer det vesle flekkmonsteret seg for å bygge ei harefelle. Den eine etter den andre går i fella, og snart er den smekkfull. Men kvar blir det av haren? Og kvifor ristar jorda slik?

ku

Kuvenninnene
Forfatter og illustratør: Annlaug Auestad

Gullhorn, Bjøllekua, Kånni, Berta og Jurun er gode kuvenninner. Fine venner, heilt til de begynner å raute om kven som er best, då blir det spetakkel på jordet!

vaffel

Vaffelmøkk
Forfatter: Tore Renberg, Illustratør: Øyvind Torseter

Ine steker vafler til seg selv og Hasse. – Vaffelmøkk, skriker Hasse, men hva mener han egentlig? Og hvorfor er han så fortvilet? Ine prøver å hjelpe og å forstå. Og gjennom leken klarer de til slutt å løse Hasses problem. Nominert til Kritikerprisen 2013.

Sparebankstiftelsen SR-bank og LO Rogaland har støttet prosjektet økonomisk

Følg oss i sosiale medier
 Målet med prosjektet er å skape gode lesestunder for små og store. Samtidig setter vi søkelyset på barn og lesing.  Barn som leser - og blir lest for - har sterkere språkutvikling enn barn som ikke leser. Høytlesning knytter barn og voksne sterkere sammen. Del gjerne din lesestund på sosiale medier. 
Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og Instagram, med #HeleRogalandLeser.

2008: Arild Rein: Kaninbyen

2009: Kielland: Fortuna

2010: Risa: M. Kanne & Søn

2011: Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar

2012: Kolbein Falkeid: Utvalgte dikt

2013: Makt, ofre og idioter: en antologi om makt i Rogaland

2014: Kjartan Fløgstad: Grand Manila

Les mer >
Kontaktperson