Ny kunst på Karmsund videregående skole

Ny utsmykning ved Karmsund videregående skole

Fra montering av Åpen sirkel på Karmsund videregående skole. 

På Karmsund videregående skole har kunstner Axel Rios nå ferdigstilt sitt kunstprosjekt. Det blir høytidelig åpning av verket Åpen sirkel fredag 18.november kl 11:30 i skolens kantine. Elever og ansatte, presse og andre interesserte er velkommen til markeringen. 

Axel Rios vant tidlig i 2016  konkurransen om å utsmykke Karmsund videregående skole i Haugesund. Skolen består av flere tidligere bygg og flere ulike linjer og fag som er slått sammen. Kunstutvalget ønsket seg et kunstptosjekt som kunne virke samlende for skolen og skape en felles identitet.

Kunstprosjektet Åpen sirkel, som nå står ferdig, består av tilsammen åtte verk som sammen danner et system. Motivet er en åpen sirkel som inneholder løse former, blader til en propell. Formene er i bevegelse og antyder et forsøk på å søke sammen i de seks ulike satelittverkene som er plassert på forskjellig steder i bygget. I de to hovedverkene samles de abstrakte elementene til en dynamisk propell. Denne dynamikken representerer læringsprosess, utvikling og forening av kunnskap og kunstneren sier selv at han ønsker å formidle at "vi får fram det beste når vi jobber sammen".  

Hovedmateriale brukt i utsmykkingen er frest Valchromat, et treprodukt.

 Axel Rios er født i 1981 i Santiago, Chile. Han studerte design ved “Universidad Tecnológica Metropolitiana de Santiago”. I 2006 bosatte han seg i Norge, og har siden hatt en rekke utstillinger som billedkunstner. I dag jobber han med individuelle utstillinger, utsmykningsprosjekter og andre prosjekter innenfor illustrasjon. 

Kunstnerisk konsulent for prosjektet har vært Anne-Kjersti Hermanrud. Hun har ledet prosessen og arbeidet i kunstutvalget. Utvalget har bestått av Ingeborg Skjølingstad og Torbjørn Skjene Oslid fra Karmsund vgs, og Helene Bjotveit (arkitekt) og Borgfrid Møen fra Rogaland fylkeskommune. 

Kontaktpersoner for åpningen 18.november er Anne-Kjersti Hermanrud og Ingeborg Skjølingstad

Last ned dokumenter med presentasjon av prosjektet og arbeidsprosessen, se øverst til høyre på siden. 

Del denne artikkelen på: