Verdiskapningskonferansen

Den 7. mai kommer Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og statssekretær Sveinung Rotevatn til Rogaland for å snakke med oss.

Det blir arrangert en dialogpreget konferanse hvor vi skal svare på: hva vil det kreve av Rogaland i form av nye arbeidsplasser, reguleringer, og innovasjon for at regionen skal levere på Parisavtalen? Mister regionen sin konkurranseevne i den grønne omstillingen?

I den «store samtalen» (se program) er næringslivet, politikere, akademia og offentlig administrasjon invitert til å delta aktivt. Regionen har sine fortrinn med flere virksomheter som er i ferd med å omstille seg i henhold til Parisavtalen. Hvem er disse virksomhetene, og hva sier de om denne omstillingen? Denne konferansen har et mål om å svare på de vanskelige spørsmålene og vise mulighetene tilknyttet det grønne skiftet.

Det er Klimapartnere Rogaland og Miljødirektoratet som inviterer. Lunsjen er gratis, men det er begrenset antall plasser.

Påmeldingsfrist er 30. april.

 Påmeldingsskjema

 Program

Dette er et samarbeid med NHO og KS.  Noen av de lederne som skal sitte på scenen under den «store samtalen» for å svare på spørsmålene kommer fra Skretting, Norled, Sola Betong, Integrate Renewables, ASKO, Rogaland fylkeskommune, Desert Control, Heimdal Power, Smart Plants, Innovasjon Norge, Energy Innovation, Fylkesmannen i Rogaland, UiS, Norsk Energi, NORCE, Grieg Seafood, Lyse, Velde, Norsk Vind Energi, Risa AS, og lederne fra  næringsforeningene i Rogaland.