Årets bøker 2019 (Tysvær)

Har du oversikt over bøkene som kom ut for voksne i 2018? Vet du hvilke bøker som passer for hvem, hvilke man bør anbefale, og hvilke man bør styre unna? Våre fire erfarne formidlere har gjort et bredt dykk i fjorårets bokhav og funnet en rekke perler som kanskje ikke alle kjenner (samtidig har de funnet et mindre antall rustne handlevogner, en samling misfargede bildekk og et par spøkelsesgarn).

Invitasjon

Det blir utgitt veldig mange bøker i Norge og det er vanskelig å skaffe seg et godt fugleblikk. Dette kurset skal gi skole- og bibliotekansatte en god oversikt over bokåret slik at det skal bli lettere å formidle de gode, rare og varierte bøkene som man sjelden får tid til å lese selv. Det er særlig de underkommuniserte titlene som blir vektlagt. Kurset koster 850 kr og inkluderer lunsj. Kurssted er Tysværtunet (Aksdal). Kurset varer fra 10.00 til 15.00. Merk at påmeldingen er bindende. Påmeldingsfrist: 1. februar

Her er årets formidlere:

Tomas Gustafsson

Tomas, også kjent som @booktomas, er litteraturformidler på Sølvberget. Han elsker å formidle god litteratur, og han driver en av Norges største Instagram-kontoer om bøker. Ellers styrer han lydbok-appen Overdrive/Libby og jobber med e-bøker og dataspill. Tomas er Sølvbergets mest høylytte svenske, med en mørk historie som selger, noe som selvsagt er en fordel når man skal formidle skjønnlitteratur.

Ingrid Bie Helgesen

Ingrid har lang erfaring som litteraturformidler. Hun jobber til daglig på Time bibliotek på Bryne, og har også erfaring som skolebibliotekar og fra bokhandel i sin 30-årige litterære karriere. Hun prøver hun å motivere jærbuen til å lese mer og har i tillegg et stort engasjement for skolebibliotek som læringsarena. Ingrid er også styremedlem i NBF avd. Rogaland.

Rolf Enger

Forfatteren Rolf Enger har skrevet sju prosabøker og har i over 20 år jobbet med litteratur, blant annet som kritiker, skrivelærer og daglig leder på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Har sittet i Forfatterforeningens litterære råd og leder nå Kulturrådets vurderingsutvalg for prosa. Han vil gjerne bidra til å bringe de gode kulturfondbøkene fram i lyset.

Linn Tønnessen

Linn er ansvarlig for litteraturarrangementer på Sølvberget og har i mange år jobbet som litteraturformidler, med hjerte for de bøkene som fortjener et større publikum. Hun motarbeider snobbisme og respekterer alle typer lesere og sjangre, og synes det bør gjenspeiles i bibliotekets samlinger. Hun sitter i kulturrådets vurderingsutvalg for prosa sammen med blant andre Rolf Enger.

Detaljert program kommer.

Årets bøker (Tysvær)