Vi tar i bruk tjenesten SvarUT fra 2016

Bilde/symbol av elektronisk brev.

SvarUT betyr at du kan få brev fra oss digitalt. Dette kommer til din innboks i e-Boks, Digipost eller Altinn. Vi tar i bruk SvarUT fra januar 2016. Det betyr at du får sms på mobilen eller e-post med beskjed om at du har fått svar på din henvendelse til oss.

Hvordan få digital postkasse

Du som privatperson kan få din egen digitale postkasse gjennom e-Boks eller Digipost. Du må selv opprette en postkasse/konto ved å velge en av disse. Offentlige organisasjoner bruker Altinn som digital postkasse.

Et sted for digital post fra det offentlige

Skaffer du deg digital postkasse hos Digipost eller e-Boks vi du se at stadig flere offentlige virksomheter vil sende post der. Da trenger du kun å forholde deg til én felles digital postkasse fra det offentlige. Lurt, ikke sant? Dessuten får du posten din raskere fordi du slipper å vente på postgangen, posten blir lagret på et og samme sted og vi sparer miljøet.

Du finner mer informasjon om hvordan du lager din egen digitale postkasse ved å velge og følge en av lenkene.

Les mer om  digital postkasse.

Hvordan fungerer SvarUT?

Leser du brevet elektronisk innen 48 timer etter at du har fått det i din digitale postkasse vil det ikke bli sendt til deg på papir. Hvis du ikke åpner brevet innen fristen, vil det bli skrevet ut og sendt til deg via Posten.

Hvorfor trenger du digital postkasse når du har e-post?

Det offentlige kan ikke sende sensitiv informasjon, som for eksempel helseopplysninger, på e-post. Manglende kryptering i e-postløsninger gjør dette til en svært usikker kanal. Digital post er kryptert og er derfor en sikker kanal som nå innføres i alle landets kommuner og fylkeskommuner.

Digital post til deg som bor i Rogaland

Rogaland fylkeskommune jobber aktivt med å digitalisere sine tjenester. Dette er et ledd i vår strategi om bedre service og raskere svar til våre innbyggere.

Forvaltningsloven ble endret i februar 2014 slik at digital kommunikasjon skal være hovedregelen når offentlige virksomheter (stat, kommune og fylkeskommune) henvender seg til innbyggere, virksomheter og organisasjoner.

Du kan reservere deg mot å motta post elektronisk

Hvis du har reservert deg mot å motta post elektronisk vil du få brev fra oss på papir via Posten. Dersom du ønsker å reservere deg mot å få brev elektronisk kan du gjøre dette her:
http://www.norge.no/reservasjon.

Dersom du aldri har brukt Altinn, og heller ikke valgt en av de andre elektroniske postkassene på markedet, vil du motta brev fra oss på papir

Del denne artikkelen på:
Kontaktperson