Hele Rogaland leser: «Skamløs» deles ut fra 14. september

Fra venstre Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile, de tre forfatterne av boken «Skamløs»

Årets Hele Rogaland leser-bok «Skamløs» er skrevet av (f.v.) Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile. Foto: Maria Gossé

Rogaland fylkeskommune starter lørdag 14. september utdelingen av den slagkraftige og kritikerroste boken «Skamløs» som er årets utvalgte bok i prosjektet Hele Rogaland leser. 

– Det er utrolig stas at Skamløs skal deles ut i 30.000 eksemplarer i høst og at vi får lov å reise rundt i hele Rogaland og snakke om boken, sier Nancy Herz, en av bokens tre forfattere, som selv er oppvokst i Haugesund. Hun har sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour startet bevegelsen «De skamløse jentene» og for sitt arbeid har de blant blant annet mottatt Fritt Ords Honnør i 2017.

Nyåpning i Haugesund

Lørdag gjenåpnes Haugesund folkebibliotek som har vært stengt i to år på grunn av oppussing. Nancy Herz deltar på åpningen og bokbad sammen med lærer Ingrid Birgitte Viland fra Skeisvang videregående skole.
– Jeg gleder meg utrolig mye til å bli intervjuet av min tidligere lærer. Jeg tilbragte mye tid på Haugesund bibliotek som barn, så jeg gleder meg til nyåpning og til å snakke om boken i min hjemby.

Boken «Skamløs» handler om temaene negativ sosial kontroll, skam og æreskultur. 

Kamp for individuell frihet

– Dette er mekanismer som begrenser mange unge i deres liv. Vi er opptatt av å snakke om disse hindringene for at samfunnet skal kunne jobbe mot dem. Samtidig er vi opptatt av at kampen mot negativ sosial kontroll må være interseksjonell, feministisk og antirasistisk og at flere får muligheten til å bli inkludert i kampen for individuell frihet og mot patriarkatet, sier Herz.

«Skamløs» er en feministisk bok, politisk bok og det er også en opplysningsbok.
– Håper mange lærer noe nytt og at de har lyst til å engasjere seg etter å ha lest boken, sier Nancy Herz.

Fra lørdag 14. september kan alle som vil hente sitt eksemplar av boken «Skamløs» som er tilgjengelig på alle fylkets biblioteker.

 

Kort fakta: Hele Rogaland leser ble startet av Sølvberget i 2008, med navnet «Hele byen leser» og var en del av kulturhovedstadsåret. Rogaland fylkeskommune overtok prosjektansvaret i 2010 og totalt har det blitt delt ut over 380.000 gratisbøker via folkebibliotekene i Rogaland. Målet er å øke interessen for litteratur fra fylket, og gi fylkets befolkning en felles leseopplevelse. Hele Rogaland leser drives av Rogaland fylkeskommune. LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk. 

Del denne artikkelen på:
Skamløs blir årets bok i Hele Rogaland leser

Rogaland fylkeskommune skal dele ut 30 000 gratiseksemplarer av den slagkraftige og kritikerroste boken Skamløs til fylkets innbyggere. Boken deles ut i alle fylkes biblioteker fra lørdag 14. september.

Les mer >
Kontaktperson