Rogalands beste turrute i all slags vær!

Fylkesordfører til bålkos i gapahuk

På en dag hvor ordtaket; det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, skulle strekkes virkelig langt for å få folk ut, var det flere som fant frem gode klær og trosset regn og vind for å møtes til en spesiell tur på Hestnes i Egersund torsdag kveld.

Hestnes tur

Blant disse var fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, som sammen med nestleder i styret for Gjensidigestiftelsen Inger Tone Ødegård og ordfører i Eigersund Odd Stangeland, møtt opp for å markere at Hestenes turrute er blitt kåret til Rogalands beste turrute.

Selv om turen ikke ble så lang som opprinnelig planlagt fikk de fremmøtte mulighet til å oppleve mange av kvalitetene som har bidratt til at Hestnes turrute gikk til topps i denne kåringen. Selv i mørke med regn og vind var turruten en opplevelse, og når turen ender rundt bålet i en fin gapahuk med en kopp varm havresuppe er det lett å trekke på smilebåndet.

Det manglet ikke på stemning, da fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal kunne overrekke premien på kr. 25 000,- til Dalane Friluftsråd, som har hatt ansvaret for skilting og merking av Hestnes turrute. Likeledes var det heller ikke mangel på gode ord om turruten, Dalane Friluftsråd og ikke minst alle de frivillige, som har vært med å gi kvalitet til Hestnes turrute. 

Premie

Kåringen av Rogalands beste turrute er gjort som et ledd i en nasjonal kåring av Norges beste turrute. Gjensidigestiftelsen igangsatt kåringen i forbindelse med avslutningen av stiftelsens og fylkeskommunenes satsing på skilting og merking av turruter i Norge gjennom Turskiltprosjektet. Hestnes turrute går nå videre til den nasjonale finalen, og vil være med i konkurransen om å bli kåret til Norges beste turrute under Stikonferansen i Bergen i mars 2019.

Del denne artikkelen på: