Produserer du Norges beste grønnkål...

Produserer du Norges beste grønnkål...

...ost, kjøtt, sjømat, drikkevarer, eller bakst? For ellevte året på rad skal landets beste mat- og drikkeprodukter kåres i konkurransen Det Norske Måltid.

Påmeldingen er åpnet for Det Norske Måltid sesong 11. Produsenter som ønsker å delta er velkomne til å melde seg på i 13 ulike kategorier. Målet med konkurransen er å vise bredden av Norges matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.

- Denne konkurransen er midt i blinken for de mange dyktige produsentene i Matfylket Rogaland, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.

Bedre muligheter for grønt produsenter

Nytt av året er at det blir to juryeringer i kategorien Årets det grønne naturelle for å tilrettelegge for at flere av de norske sesongproduktene innen grønt vil delta.

- Vi håper og har forventninger om at vi gjennom dette får vist frem mer av den norske grøntproduksjonen som landet har å by på, sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Kåring

Første delfinale finner sted på Gladmatfestivalen i Stavanger (18. – 21. juli), som i år markerer 20-årsjubileum. Da blir det juryering av del én i kategorien Årets det grønne naturelle, i tillegg til Årets sider og Årets sjømat – foredlet. I løpet av sommeren og høsten vil Det Norske Måltid avholde delfinaler i forskjellige kategorier i henholdsvis Trondheim, Tromsø, Oslo og på Dyrskun i Telemark. Finalejuryeringen skjer i forbindelse med VM i ost i Bergen i november. Selve finalen finner sted i Stavanger 11 januar 2019. 

Norsk matkvalitet og mangfold

Det Norske Måltid er et resultat av at Næringsforeningen i Stavanger-regionen i 2007 tok initiativ til å utvikle et konsept for å vise fram Norges beste råvarer. I dag jobber Det Norske Måltid med å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. For mer informasjon om konkurransen og påmelding, se: http://detnorskemaltid.no/konkurransen/

Del denne artikkelen på: