Hvor mange står uten læreplass i din kommune?

Kart over Rogaland

Kjenner du noen som kjenner noen som har plass til en lærling i sin bedrift? Dette oversiktskartet viser gjenstående søkere til læreplass fordelt på den enkelte kommune i fylket vårt.

Per i dag har vi 579 søkere med bosted i Rogaland som søker læreplass. 361 av disse er under 21 år. Med kartet håper vi å engasjere personer i nærmiljøet til å bruke sin påvirkningskraft for å skape nye læreplasser i kommunene.

 Åpne kartet i din nettleser

Hver kommune i fylket har fått egen fylkeslogo i kartet. Trykker du på en fylkeslogo vil du få oversikt over gjenstående søkere i denne kommunen og hvilket programområde søkerne ønsker seg læreplass innenfor. Kartet viser antallet ungdommer (og andre) i nærmiljøet som ønsker en læreplass til høsten, men som fremdeles står uten et tilbud.

Alle søkere med opplæringsrett har rett på et tilbud om utdanning fra Rogaland fylkeskommune. Tilbudet skal bygge på den skolegangen de allerede har. Når disse søkerne til læreplass ikke får læreplass må fylkeskommunen finne alternative tilbud til dem. Noen får tilbud om skoleplass, og i noen tilfeller oppretter vi egne klasser der de får opplæring i lærefag på skolen. Hva tilbudet til den enkelte blir er ikke avgjort enda. Endelig tilbud kommer i løpet av august/september.

Vi håper at så mange søkere som mulig kan få innvilget ønsket sitt om en læreplass! Da stiller vi sterkere for fremtiden med mange nye fagarbeidere i fylket vårt. 

Bli med å spre budskapet om at vi fremdeles har ungdommer som ønsker seg læreplass og følg med på utviklingen i din kommune!

Alle henvendelser om søkere kan sendes på e-post til: vigo@rogfk.no

Ønsker du informasjon om hvordan bli lærebedrift send oss en melding på e-post: larebedrift@rogfk.no

Del denne artikkelen på: