Rogaland fylkeskommunes kulturpris til Sally Nilsson

Sally Nilson glad over prisen. Foto: Ingeborg Dirdal

Sally Nilson glad over prisen. Foto: Ingeborg Dirdal

En rørt Sally fikk overrakt prisen på fylkestinget i dag. - Jeg er overrasket og veldig glad, sier hun. 

Her er utdrag fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdals tale til prisvinneren. 

Ingen over. Ingen ved siden!

Hun har jobbet med scenekunsten i alle former i hele sitt yrkesliv. Hennes karriere strekker seg over seks tiår ved Rogaland teater.
Hun var nærmest forutbestemt til et liv Thalias tjeneste, og har stått på scenen siden hun var 11. I over 50 år har Stavangers folkekjære humordronning utfoldet seg på ulike scener i Rogaland, men det er på Rogaland Teater hun har vist sitt enorme register og viet sitt sceniske liv, med all sin tilstedeværelse, lekenhet, autoritet og humor i et bredt spekter av roller. 
Hun har moret regionen gjennom flere tiår, og løftet komedier på Rogaland Teater til store publikumssuksesser. Hun har også vært den store komediennen i Løgnaslaget og hun har spilt revyer og komedier på Stavangeren. Men selv om er kjent for sin latter og sin humoristiske side, har prisvinneren også spilt i flere seriøse roller, i musikaler, og hatt filmroller i filmroller i Mongoland og Alt for Egil – for å nevne noe. Alltid med en unik tilstedeværelse og karakteristisk timing og varme.

Våren 2017 ble ringen sluttet, og hun avsluttet karrieren der den startet – på hovedscenen på Rogaland Teater.  Med soloforestillingen ‘Mitt liv som Sally’ fortalte hun historien om hvordan livet som Sally har vært, om oppveksten i Solandsbakken, midt i Stavanger, til ‘bondekånelivet’ på Amdal – noen kilometer utenfor sentrum.

Det er med stor glede jeg overrekker Rogaland fylkeskommunes kulturpris til Sally Nilsson.

IMG_2262

Sally Nilson holdt en rørende takketale for Rogaland fylkeskommunes kulturpris. 

Sally Nilsson vant Rogaland fylkeskommunes kulturpris from Rogalandfylke on Vimeo.

Her er talene til Sally Nilsson og Solveig Ege Tengesdal. 

Sally vinner kulturprisen from Rogalandfylke on Vimeo.

Del denne artikkelen på: