Mozarts Requiem, med ungdom – for ungdom!

Mozarts Requiem, med ungdom – for ungdom!

Hele 240 unge korsangere og det fremadstormende ensemblet 1B1 står for vårens vakreste musikalske eventyr i april. Sammen framfører de Mozarts Requiem med ungdommelig tilnærming, men samtidig med den høye kvaliteten som 1B1 ellers er så kjent for. Elever fra vg2 og vg3 musikk ved de tre musikklinjene ved Skeisvang vgs, Stavanger Katedralskole og Vågen vgs danner det store koret. 

Prosjektet har fått tittelen Mozarts Requiem – med ungdom, for ungdom. Visjonen er å gjøre den klassiske musikktradisjonen levende for dagens unge ved å la unge utøvere opptre for et ungt publikum i et konserthus som karakteriseres som et av verdens beste for slik musikk. Tre av de fire solistene er tidligere elever fra de tre skolene, sangere som nå er i gang med profesjonelle karrierer.

Vibeke Kristensen (St. Svithun vgs/Stavanger katedralskole) – sopran 
Ann-Beth Solvang (Lundehaugen vgs/Vågen vgs) – mezzosopran 
Ole Morten Velde (Skeisvang vgs) – tenor 
Jens-Erik Aasbø – bass 

Dirigenter er Ive Buch Romme og Jostein Myklebust. 

Det er mange i Rogaland som brenner for å formidle klassisk musikk til ungdom, og Bjergsted i Stavanger er blitt et kraftsentrum for utdanning av unge musikere fra tidlig kulturskolealder til ferdig utdannede musikkstudenter som inspireres av profesjonelle musikere i Stavanger Symfoniorkester. Professor Jan Bjøranger er sentral i dette miljøet, og han har på en unik måte samlet hele aldersspennet av unge strykere og dannet ensemblet 1B1, som vant en velfortjent Spellemannspris i 2015.

 Mer om arrangementet finner du på Facebook. 

Del denne artikkelen på: