Rune Thele blir ny fylkeskultursjef

Rune Thele blir ny fylkeskultursjef

Rune Thele har takket ja til stillingen som ny fylkeskultursjef. Han erstatter John Gunnar Johnsen som skal gå over i en annen stilling i fylkeskommunen.

Rune Thele er 46 år, er oppvokst i Kopervik, og deretter i Flekkefjord. Han er samfunnsviter fra Universitetene i Bergen, Oslo, og Maastricht i Nederland. Rune Thele har jobbet nasjonalt og internasjonalt både innen kunnskaps- og kultursektorene.

 - Jeg ser fram til å begynne i stillingen, sier Rune Thele, som i dag er studieleder ved Det medisinske fakultet ved UiO hvor han har ansvar for fakultetets ulike studieprogrammer. 

Thele har vært:

  • Seksjonsleder i Kulturrådet. Der ledet han sekretariatene for Statens kunstnerstipend, og Fond for lyd og bilde, og var også en periode rådssekretær. Han ledet også et prosjekt som moderniserte og digitaliserte tilskuddsforvaltningen i Kulturrådet.  
  • Spesialrådgiver, direktørens stab i Nordforsk
  • Seniorrådgiver/utvalgssekretær for Kultur- og utdanningsutvalget i det nordiske parlamentariske samarbeidet, Nordisk råd. 
  • Thele arbeidet også en periode som vertsbykoordinator/prosjektleder for Stavanger kommune i forbindelse med kulturhovedstadsåret i 2008.

Den nye fylkeskultursjefen ønskes varmt velkommen til Rogaland fylkeskommune!

Del denne artikkelen på: