Jon Arne Helgøy er tildelt reiselivsprisen 2016

Jon Arne Helgøy med fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal

Jon Arne Helgøy med fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal under utdelingen.

Jon Arne Helgøy og selskapet Helgøy skyssbåt AS er tildelt Rogaland fylkeskommunes reiselivspris for 2016.

Siden 1980 har Jon Arne Helgøy kjørt båt i «Ryfylkebassenget» med et upåklagelig godt humør og service i verdensklasse! Han er en ekte Ryfylkeambassadør som tar imot alle gjester med godt humør og beriker turen med kunnskap om lokalhistorie. Han har i en årrekke vært en viktig aktør innen reiselivet i Rogaland.

Familieselskap

Jon Arne Helgøy personlig og selskapet Helgøy Skyssbåt AS er en verdig vinner av årets reiselivspris. På den måten får vi favnet de mange involverte som gjør selskapet til den suksessen den er blitt: kona Olaug, som alltid fyller opp kaffelageret, og som holder renholdet av båtene i tipp topp stand. Sønnene og styremedlemmene Kristen og Trond Helgøy som inngår som skippere i fast turnus på hver sin båt. Datteren Helene som inngår i mannskapet, og som en dag selv blir skipper, og mange flere. Helgøy skyssbåt AS er et familiedrevet skyssbåtfirma med fire båter og hver tar fra 18 til 50 passasjerer.
Det legges vekt på at Helgøys engasjement og arbeid har hatt betydning for hele eller deler av fylket, både for fylkets innbyggere og tilreisende.

Reiselivsprisen

Reiselivsprisen er på kroner 50 000 og en statuett. Målet med prisen er å inspirere til ekstra innsats for reiselivet i fylket. Det har Helgøy / Helgøy Skyssbåt AS bidratt til på flere områder. I løpet av ett år fraktes tusenvis av passasjerer – både i faste ruter og ved skreddersydde, bestilte reiser. Blant passasjerene finner vi hyttefolk, norske og utenlandske dagsturister på sightseeing, nasjonalt og internasjonalt næringsliv, bedriftskunder, cruisepassasjerer og mange flere.

Reiselivsprisen ble i år utdelt for 17. gang og det er Fylkesutvalget som deler ut prisen. Overrekkelsen skjedde på årets reiselivskonferanse 9. mars på Clarion Air Hotel, Stavanger av fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal. Årets konferanse var et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune og Serviceforum v/ UiS Hotellhøgskolen.
 

Del denne artikkelen på:
Kontaktperson