Fullsatt sal under Fagopplæringskonferansen 2019

Fagopplæringskonferansen 2019, bilde fra salen

En fullsatt konferansesal under Fagopplæringskonferansen 2019 på Sola Strand Hotell. Foto: Per Osland, Rogaland fylkeskommune

Fagopplæringskonferansen er en viktig møteplass mellom opplæringskontor, kommuner og fylkeskommunen. Et spennende program og gode foredragsholdere trakk deltakere fra fjern og nær og fylte konferansesalen på Sola Strand Hotell til randen.

Fylkesrådmannen i Rogaland Inge Smith Dokken ønsket velkommen til konferansen og var tydelig i sitt budskap fra scenen.

FO-Inge_Smith_Dokken_1

Fylkesrådmann Inge Smith Dokken. Foto: Per Olsand, Rogaland fylkeskommune

– Som ny fylkesrådmann har jeg blitt svært imponert over engasjementet og kvaliteten jeg har opplevd i møte med fag- og yrkesopplæringen i Rogaland, dette lover godt for framtiden.

Den to dager lange konferansen dekket varierte og aktuelle temaer som arbeidsmarkedet, voksenopplæring og hvilke muligheter en fagarbeider har, når en ønsker mer utdanning gjennom fagskole eller universitet. I tillegg ble det kastet et blikk på hva framtiden vil bringe.

Matematikeren og teknologiprofessoren Silvija Seres delte digitale fremtidsperspektiver om hvordan digitalisering, robotisering og automatisering vil endre samfunnet vårt og arbeidslivet.

FO-Silvija_Seres_2

Matematikeren og teknologiprofessor Silvija Seres. Foto: Per Olsand, Rogaland fylkeskommune

I et fargerikt foredrag formidlet Pelle Sandrak, med både alvor og humor, om sitt liv med Tourettes syndrom. Han utfordret forsamlingen på "Hva er egentlig normalt?

FO_Pelle_Sandstrak_6

Pelle Sandrak. Foto: Per Olsand, Rogaland fylkeskommune

Sjefsøkonom i Sparebank1 SR-Bank Kyrre M. Knudsen pekte på framtidsutsikter sett fra sitt ståsted. Arne Rettedals ord fra NRK-serien Lykkeland er like gjeldende i dag; «Me leve på det mest spennande stedet – i den mest spennande tiå – akkurat nå!»

FO-Kyrre_M_Knudsen_2

Kyrre M. Knudsen, Sjefsøkonom i Sparebank1 SR-Bank. Foto: Per Olsand, Rogaland fylkeskommune

Del denne artikkelen på: