Frode Selvaag får Ingridprisen 2019

Vinner av Ingridprisen

Fra venstre: fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, Ingridprisvinner Frode Selvaag og president i Nordics Chef Association (NKF) Kristine H. Hartviksen

Frode Selvaag får Ingridprisen under årets Gladmat-festival. Han beskrives som en ekte «mat-mann» med utrolig mange jern i ilden, som vier hele seg selv og sin kunnskap til matfaget.

Selvaag mottok prisen fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal under årets Gladmatfestival.

– Frode Selvaag sprer matkunnskap, matglede, matopplevelser, fremmer norsk matkultur og råvarer og ikke minst har han et stort hjerte til barna. Han har en enorm formidlingsevne, og matkunnskapen er svært sterk, sa fylkesordføreren i talen til prisvinneren.

Ingen jobb for liten, ingen for stor

DSC_1625

 

Selvaag er virkelig en fagperson med svært god fagkunnskap og formidlingsevne. Han er svært aktiv i arbeidet rundt rekruttering til faget, gjennom sitt engasjement i blant annet Norgescup, som er norgesmesterfinale for kokkelærlinger i hele landet. I den forbindelse er han delaktig i både utarbeidelse av oppgaver og selve gjennomføringen av konkurransen. Han er også sensor i fagprøvenemda i kokkefaget.

I tillegg jobber Selvaag med Norsk Smaksskule og reiser verden rundt og formidler kunnskap om norske råvarer og da spesielt norsk fisk. Med andre ord, ingen jobb er for liten eller for stor for Frode Selvaag.

Om Ingridprisen

DSC_1631

 

– Ingridprisen deles ut av Rogaland fylkeskommune og er oppkalt etter vår alles kjære «matmor» Ingrid Espelid Hovig. Prisen skal oppmuntre og inspirere kokker og bidra til omdømmebygging rundt kokkefaget. I så måte finnes det vel knapt en mer kvalifisert vinner i matfylket Rogaland, sier en stolt fylkesordfører.

Ingridprisen skal være til motivasjon for de som jobber godt med matformidling, læring og rekruttering. Den skal synliggjøre kokkefaget som et yrke med mange muligheter, både her hjemme og internasjonalt.

Prisen på 30.000 kroner skal gi prisvinneren mulighet til videre utvikling og arbeid med kokkefaget.

Vi gratulerer Frode Selvaag med en velfortjent pris!

Del denne artikkelen på: