• Forside
  • Aktuelt
  • Feilen i påloggingen til Itslearning er funnet og fikset

Feilen i påloggingen til Itslearning er funnet og fikset

Feilen knyttet til læringsplattformen og systemet itslearning er funnet og rettet. I løpet av helgen er det gjennomført feilsøking og tester i systemet etter at en teknisk svikt førte til at elever fikk tilgang til andres informasjon ved pålogging til systemet. Itslearning ble åpnet for bruk igjen søndag kveld etter omfattende testing. Det er nå i orden. 

Feilen ble varslet fredag ettermiddag, og gjennom hele helgen har fylkeskommunen jobbet med å finne årsaken til den tekniske svikten. Itslearning ble stengt av sikkerhetsmessige årsaker kort tid etter fylkeskommunen ble varslet.

Feilen oppstod i et av fylkeskommunens systemer som håndterer pålogging til Itslearning, og ikke i systemet Itslearning. Denne er nå rettet og det er gjort omfattende tester for å sikre at påloggingen til systemet nå er sikker. Gjennomgangen og testene viser at det var et begrenset antall brukere som var omfattet av svikten, og det er ikke funnet tegn til misbruk av kontoer som følge av svikten.    

- Det er alvorlig og skal ikke skje. Nå skal vi se på ulike tiltak for å unngå at dette skjer igjen, sier Odd Bård Risvoll, IKT- og arkivsjef.

 Itslearning brukes av alle våre videregående skoler i fylket. 

  

Del denne artikkelen på: