Aarbakke får prisen som årets lærebedrift 2017

Inge Brigt Aarbakke fått overrakt prisen

Prisen for årets lærebedrift 2017 ble delt ut på fag- og svennebrevutdeling i Stavanger. Inge Brigt Aarbakke mottok prisen sammen med de nye fagarbeiderne i bedriften.

Aarbakke AS på Bryne får prisen som årets lærebedrift i Rogaland for 2017. Inge Brigt Aarbakke, daglig leder i Aarbakke, mottok prisen på kveldens fag- og svennebrevutdeling i Stavanger.

Bedriften startet med lærlinger allerede i 1987, og har i løpet av 30 år utdannet over 200 fagarbeidere. Aarbakke bidrar til høyt inntak av lærlinger og leverer svært god kvalitet på opplæringen. Godt læringsmiljø og høy trivsel blant lærlingene gjør Aarbakke til en meget ettertraktet lærebedrift, med over 150 søkere hvert år.

Gode resultater

Aarbakke tar inn lærlinger i sju forskjellige lærefag innenfor Teknikk og industriell produksjon. Pr. desember 2017 hadde Aarbakke 24 lærlinger på kontrakt fordelt i disse lærefagene. De har også lærlinger i kontorfaget og i kokkefaget. At Aarbakke kan tilby så mange ulike lærefag, gir lærlingene gode muligheter til å ta flere fagbrev, og til å utvikle seg internt i bedriften. I 2017 hadde Aarbakke 17 lærlinger oppe til fagprøve, der fire lærlinger fikk karakteren "bestått", og hele 13 lærlinger fikk karakteren "bestått meget godt". Dette utgjør 76 prosent med resultatet "bestått meget godt", noe som vesentlig høyere enn fylkesgjennomsnittet på 37 prosent.

Fravær blant lærlingene er på bare 0,3 prosent. Dette sier en hel del om læringsmiljøet og holdningene blant både ledelse, ansatte og lærlingene selv.

Aarbakke ble nominert til prisen av opplæringskontoret for industrifag. I nominasjonsteksten står det blant annet: "Aarbakke er en svært trofast lærebedrift som stiller opp og som aldri sier nei til utfordringer. Dette har de vist gjennom fantastiske resultater på lærlinger i en årrekke."

Rogaland fylkeskommune gratulerer Aarbakke med en velfortjent pris!

Fag-svennebrevutdeling_Aarbakke-3

En glad og stolt gjeng fra Aarbakke med nye fagbrev og prisen som årets lærebedrift 2017.

Se filmen om Aarbakke

Del denne artikkelen på: